RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Norge klar for ku-kunst

Etter å ha vandret verden rundt, skal prosjektet med veldedige kunst-kuer innta Norge. Tirsdag varmet de opp i Oslo. Se bildene.

Cow Parade er en internasjonal organisasjon med base i New York og Zürich. Fargesprakende kyr gjester byer verden over , og etter endt tjeneste i bybildet blir de solgt på auksjon til inntekt for veldedige formål.

Tirsdag startet opptakten til kuenes kunstferdige gange i Norge. Telemarkskuen fyller 150 år, og dermed var landbruks- og matminister Terje Riis-Johansen invitert til plassen foran Stortinget sammen med godmodige - og levende - Leikros.

BILDENE SER DU NEDERST I SAKEN

Til Norge i juni

Nå inviteres 30 norske kunstnere til å sende inn forslag til dekorasjon av glassfiberkyr som skal vises i Norge. Også 30 bedriftledere blir innvolvert på sponsorsiden.

De ferdige kyrene vil bli vist i Seljord i Telemark fra midten av juni og ut sommeren. Auksjonen står i september, og 75 prosent av inntekten vil gå til veldedige formål. formål. I Norge har den lokale arrangøren «Dyrsku'n Arrangement» bestemt seg for å samarbeide med Utviklingsfondet.

- Vår parade blir ikke som andre parader. Vi tilfører det urbane fenomenet en ny dimensjon. Kyra skal ut på landet, plassert i en helt ny kontekst, opplyser arrangøren.

Kyr møtte playmate

CowParade Telemark 2006 deltar i år sammen med Buenos Aires, Wisconsin, Boston, Edinburgh, Denver, Lisboa og Mexico City.

De fargerike i Mexico City fikk internasjonal oppmerksomhet allerede i november 2005 da flere av sitt slag ble satt ut i bybildet. Da hadde man hyret inn den meksikanske playmaten Fabiola Campomanes for å skape ekstra blest om det fargerike fe.

SE BILDENE FRA MEXICO HER

Absurde Oslo-gjester

Ideen til glassfiberkuen og Cow Parade-konseptet kom fra den sveitsiske kunstneren Walter Knapps. Og det er sønnen hans, Pascal Knapp, som har utformet prototypen til kyrene.

Under forhåndsmarkeringen tirsdag møtte Leikros glassfiberkyrne i nettoen (dvs før de inntar sin kunstneriske prakt). Tre hvite kyr med svarte solbriller dannet et absurd skue i Oslo-gryten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere