*Nettavisen* Nyheter.

Norge klar for ku-kunst

Etter å ha vandret verden rundt, skal prosjektet med veldedige kunst-kuer innta Norge. Tirsdag varmet de opp i Oslo. Se bildene.

Cow Parade er en internasjonal organisasjon med base i New York og Zürich. Fargesprakende kyr gjester byer verden over , og etter endt tjeneste i bybildet blir de solgt på auksjon til inntekt for veldedige formål.

Tirsdag startet opptakten til kuenes kunstferdige gange i Norge. Telemarkskuen fyller 150 år, og dermed var landbruks- og matminister Terje Riis-Johansen invitert til plassen foran Stortinget sammen med godmodige - og levende - Leikros.

BILDENE SER DU NEDERST I SAKEN

Til Norge i juni

Nå inviteres 30 norske kunstnere til å sende inn forslag til dekorasjon av glassfiberkyr som skal vises i Norge. Også 30 bedriftledere blir innvolvert på sponsorsiden.

De ferdige kyrene vil bli vist i Seljord i Telemark fra midten av juni og ut sommeren. Auksjonen står i september, og 75 prosent av inntekten vil gå til veldedige formål. formål. I Norge har den lokale arrangøren «Dyrsku'n Arrangement» bestemt seg for å samarbeide med Utviklingsfondet.

- Vår parade blir ikke som andre parader. Vi tilfører det urbane fenomenet en ny dimensjon. Kyra skal ut på landet, plassert i en helt ny kontekst, opplyser arrangøren.

Kyr møtte playmate

CowParade Telemark 2006 deltar i år sammen med Buenos Aires, Wisconsin, Boston, Edinburgh, Denver, Lisboa og Mexico City.

De fargerike i Mexico City fikk internasjonal oppmerksomhet allerede i november 2005 da flere av sitt slag ble satt ut i bybildet. Da hadde man hyret inn den meksikanske playmaten Fabiola Campomanes for å skape ekstra blest om det fargerike fe.

SE BILDENE FRA MEXICO HER

Absurde Oslo-gjester

Ideen til glassfiberkuen og Cow Parade-konseptet kom fra den sveitsiske kunstneren Walter Knapps. Og det er sønnen hans, Pascal Knapp, som har utformet prototypen til kyrene.

Under forhåndsmarkeringen tirsdag møtte Leikros glassfiberkyrne i nettoen (dvs før de inntar sin kunstneriske prakt). Tre hvite kyr med svarte solbriller dannet et absurd skue i Oslo-gryten.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.