RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Norge kutter i bidraget til FNs matvareprogram

Oslo (NTB): Regjeringen kutter i sitt budsjett for 2014 til sammen 125 millioner kroner i bistand til FN-organisasjoner. FNs matvareorganisasjon får 25 millioner mindre.

- FNs matvareprogram er helt i frontlinjen når katastrofer som den i Filippinene kommer. De reiser ut med mat og rent vann, sier assisterende generalsekretær Rune Arctander i FN-sambandet til Klassekampen.

FNs utviklingsprogram får 50 millioner mindre mens 50 millioner i tilleggsmidler via FN-systemet isteden skal overføres til andre formål, blant annet Verdensbanken.

Venstre og KrF skal nå forhandle med regjeringspartiene Høyre og Frp for å få flertall i Stortinget. Både Venstre og KrF har i sine forslag lagt inn at 1 prosent av bruttonasjonalinntekten (BNI) skal gå til bistand. Det vil regjeringen bort fra.

Nettopp når det gjelder bistand og verdens fattige mener KrF-leder Knut Arild Hareide at det skal være mulig å lykkes med forhandlingene.

- Der jeg mener vi har gode muligheter for å lykkes, er når det gjelder verdens fattige. Alle vet at bistand er en viktig sak for KrF, sa Hareide i sin tale til landsstyret lørdag. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere