Gå til sidens hovedinnhold

- Norge må fortsette å støtte Sør-Sudan

Oslo (NTB-Bibiana Piene): Norske hjelpeorganisasjoner ber myndighetene om å fortsette å gi støtte til Sør-Sudan til tross for krigshandlingene den siste tiden.

- Norsk bistand til Sør-Sudan kan være en avgjørende investering for å få slutt på konflikten og sikre landet en vei framover, sier Liv Tørres og Anne-Marie Helland, generalsekretærer i Norsk Folkehjelp og Kirkens Nødhjelp.

- Bistanden til Sør-Sudan går ikke til spille på grunn av kamphandlingene, sier de og advarer mot å tro at all støtten har vært forgjeves.

- Det er viktig å ikke undergrave mulighetene for en fredelig og demokratisk utvikling i Sør-Sudan ved å miste håpet, sier Liv Tørres.

- Virkeligheten er tvert imot at den norske støtten til Sør-Sudan i betydelig grad har bidratt til viktige byggesteiner for en bedre framtid i det nye landet, understreker hun.

Norge har vært ett av de viktigste giverlandene til Sør-Sudan siden fredsavtalen ble inngått i 2005 etter 22 år med borgerkrig. Fram til landet ble uavhengig i 2011 har Sør-Sudan i snitt fått 670 millioner kroner i året i norsk bistand. (©NTB)

Reklame

Slik blir du glad i i løpe