Gå til sidens hovedinnhold

- Norge må presse stormaktene

Norge må presse EU og USA til å gripe inn for å få en våpenhvile på Sri Lanka, mener norske tamiler.

Oslo (ANB): - Norge har nær kontakt med stormakter som EU og USA bør gjøre alt de kan for å få dem til å presse fram en våpenhvile på Sri Lanka, sier Risanth til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Han er en av de flere hundre demonstrantene som har stilt seg på utsiden av Statsministerens kontor for å kreve handling fra den norske regjeringen snarest mulig.

Risanth ønsker ikke gå ut med sitt fulle navn. Han sier han frykter represalier for familiemedlemmer på Sri Lanka, dersom han gjør dette.

Flere krav
Tamilene som demonstrer og sultestreiker utenfor Statsministerens kontor stiller flere krav til Norges regjering: De vil at Norge skal innkalle til et hastemøte med giverlandene USA, EU og Japan for å få dem til å presse den srilankiske regjeringen til å akseptere en umiddelbar våpenhvile.

Samtidig krever de at Norge skal arbeide for at den srilankiske regjeringen tillater internasjonale observatører i krigssonen og at de arbeider for at mat, medisin og helsepersonell slippes inn i krigssonen.

– Stort ansvar
Flere av de demonstrerende tamilene gir uttrykk for at Norge har et stort ansvar for dagens situasjon på grunn av Erik Solheims aktive rolle som megler i forhandlinger mellom den srilankiske regjeringen og Tamiltigrene (LTTE).

– Tamilenes makt har blitt svekket som følge av disse fredsforhandlingene, mener Selvakumar Manikkam.

Han synes Norges ansvar av den grunn er ekstra stort, og mener regjeringen må handle straks – uavhengig av om det er påskeferie i Norge.

– Mennesker blir drept i kamphandlingene hver eneste dag. Det haster, konstaterer han.

Tidlig onsdag ettermiddag var det fremdeles ingen representanter fra regjeringen som hadde møtt de sultestreikende tamilene for å diskutere kravene. (ANB)

Reklame

Her får du munnbind levert helt hjem

Kommentarer til denne saken