Gå til sidens hovedinnhold

Norge nærmer seg nivået fra i våres med smittetall - Nakstad varsler endringer

Smittetall for Oslo de nest høyeste siden april. Nasjonale smittetall viser at Norge nærmer seg nivået fra mars. Helsedirektoratets Espen Nakstad varsler endringer.

OSLO (Nettavisen): Flere koronatall peker i feil retning i Norge:

  • Torsdag ble det registrert 79 nye smittetilfeller i Oslo. Det er 18 flere enn dagen før. Med unntak av 7. oktober, da det ble registrert 81 nye tilfeller, er torsdagens smittetall i Oslo det høyeste siden 4. april.
  • Tall fra det nasjonale meldesystemet for smittsomme sykdommer (MSIS) viser at Norge nærmer seg nivået fra mars i nye smittetilfeller.
  • Antallet koronapasienter på norske sykehus er det høyeste siden 22. mai. Torsdag var 44 koronapasienter innlagt.

Fredag klokka 13 er det ny pressekonferanse om koronasituasjonen. Her stiller regjeringen og helsemyndighetene med et topptungt lag: Statsminister Erna Solberg, helseminister Bent Høie, helsedirektør Bjørn Guldvog, FHI-direktør Camilla Stoltenberg og direktør Audun Hågå Audun Hågå i Statens legemiddelverk vil være til stede.

Se pressekonferanse direkte klokka 13.00.

Det var ved midnatt natt til fredag registrert 17.233 koronasmittede personer her i landet, ifølge MSIS. Det er en økning på 270 meldte tilfeller siste døgn.

Det er 78 flere enn dagen før og 86 flere enn til samme tid forrige uke.

Dermed nærmer vi oss nivået fra mars. Da hadde Norge på det meste mellom 200 og 300 daglige smittetilfeller, med en topp 24. mars med 313 smittetilfeller, melder NTB.

Les også: FHI-topp: - I verste fall risikerer vi en ny nasjonal bølge

Nakstad: - Smittevernet glipper

- Det er tydelig at vi må gjøre endringer for å lykkes med å fortsatt ha kontroll på pandemien i Norge. Først og fremst må vi sørge for at etterlevelsen av de nåværende rådene og tiltakene styrkes, det er for mange eksempler på at smittevernet glipper i praksis, og vi må jobbe mer målrettet mot miljøer og situasjoner der vi vet smitterisikoen er størst, sier assisterende helsedirektør Espen Nakstad til NRK.

Les også: Tegnell advarer mot tegn på økning i smitte

Frogner med høyest smitterate

Med torsdagens tall er det registrert 662 nye smittetilfeller i Oslo de siste 14 dagene. Totalt er det registrert 5.575 smittede i Oslo siden mars.

Hovedstaden har flest smittede i alderen 20-29 år (197) og 30-39 år (152), viser koronatallene fra Oslo kommune.

Bydel Frogner har flest nye registrerte smittetilfeller de siste to ukene med 79, fulgt av Gamle Oslo med 72. Frogner har også flest smittetilfeller per 100.000 innbyggere de siste to ukene med 133,3, fulgt av Stovner med 123,1 og Gamle Oslo med 122,7.

Bydel Vestre Aker har lavest smittepress med 16 registrerte tilfeller de siste to ukene, som tilsvarer 31,9 tilfeller per 100.000 innbyggere, melder NTB.

Reklame

Hva skjer dersom man vinner 925 millioner?