Gå til sidens hovedinnhold

Norge og Brasil leder Kyoto-megling i Doha

Doha/Oslo (NTB-Alexander Vestrum): Miljøvernminister Bård Vegar Solhjell (SV) er forberedt på forhandlinger på overtid når han skal forsøke å megle fram en forlengelse av Kyoto-avtalen på klimamøtet i Doha.

Norge og Brasil ble under plenumsmøtet i Qatars hovedstad Doha mandag ettermiddag utpekt til å lede forhandlingene. Ministerdelen av klimamøtet i Doha går av stabelen denne uken.

- Jeg fikk en forespørsel i helgen, og det var ikke vanskelig å si ja. En Kyoto 2-avtale er det mest konkrete utfallet vi kan håpe på å få til, sier Solhjell til NTB.

Snaut 200 land er nå samlet i Doha til den 18. partskonferansen i FNs klimakonvensjon. Forlengelse av Kyoto-avtalen er hovedsak på møtet. I tillegg starter forhandlinger om en ny global klimaavtale, som skal tre i kraft i 2020.

- Vi håper å få en avtale for åtte år fram i tid. Det er den eneste internasjonale avtalen som setter tak for utslipp. Mange viktige land er ikke med, blant annet Kina, India og Russland. Så den store avtale gjenstår, fortsetter miljøvernministeren.

Reklame

Pondus-boka har vært utsolgt i 14 år: Nå er den endelig på lager igjen