RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Norge og Russland sammen om oljeleting

Stavanger (NTB): Energiselskapene Statoil og russiske Rosneft undertegnet fredag en avtale om å etablere flere felles selskap som skal utforske leteområder i Okhotskhavet og Barentshavet.

Selskapene har også inngått en intensjonsavtale om å utforske skiferoljemulighetene i Samara-regionen.

Rosneft er i likhet med Statoil et selskap som først var et rent statsoljeselskap, men som senere ble privatisert og børsnotert både hjemme og i London og New York.

Avtalene ble undertegnet i St. Petersburg av Statoilsjefen Helge Lund og Rosnefts styreleder og konsernsjef Igor Sechin. Samarbeidet mellom de to selskapene ble innledet i 2012.

Statoil skal eie en tredel i de selskapene som etableres, men finansiere alle letekostnadene og utgiftene til å fastslå feltenes kommersielle verdi. Rosneft skal tilbakebetale sin andel av letekostnadene når produksjonen starter. I avtalene er det slått fast at all virksomhet i de felles selskapene skal skje innenfor de miljørammer som er etablert i de to selskapenes avtale fra november i fjor om miljøkrav langs den russiske arktiske sokkel.

- Vi er glade for å markere fremdriften i vårt samarbeid med Statoil i prosjekter på russisk sokkel som omfatter et område på 102 000 kvadratkilometer, sier Rosnefts konsernsjef i en kommentar. (©NTB) (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere