Gå til sidens hovedinnhold

Norge og Sveits mobiliserer for miljøfordrevne

Oslo (NTB): Norge går sammen med Sveits for å finne nye måter å hjelpe mennesker på som er drevet på flukt av naturkatastrofer.

Siden 2009 har et norskstøttet senter i Sveits ført statistikk over hvor mange som er drevet på flukt på grunn av naturkatastrofer. Tallet har variert fra 14 millioner til over 40 millioner mennesker hvert år, avhengig av omfanget av naturkatastrofene og hvert enkelt lands evne til å håndtere slike kriser.

Såkalte miljøfordrevne mennesker er spesielt utsatt når de krysser internasjonale grenser uten rettsvernet politiske flyktninger har.

- Klimaendringene gjør miljøfordrevne til et voksende humanitært problem, sier utenriksminister Espen Barth Eide i en pressemelding.

Nå går Norge sammen med Sveits for å finne nye måter å hjelpe ofrene på, og tirsdag lanseres det såkalte Nansen-initiativet i Genève.

Gjennom initiativet ønsker Norge å engasjere flere stater, i samarbeid med høykommissæren for flyktninger, sivilt samfunn og forskningsmiljøer, til å finne nye løsninger for å hjelpe miljøfordrevne. (©NTB)

Reklame

Black weekend: Salgene fortsetter - Her får du oversikten du trenger