RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Norge og USA styrker karbonfangst-samarbeid

Oslo (NTB): Norge og USA er enige om å forsterke samarbeidet mellom testsentre for karbonfangst, opplyser olje- og energiminister Tord Lien (Frp).

Hensikten er å påskynde utviklingen av teknologi, fastslår USAs energiminister Ernest Moniz og olje- og energiminister Tord Lien.

- Vi har blitt enige om å bringe samarbeidet om karbonfangst til et nytt nivå. Pilotnettverket vil bidra til utvikling av karbonfangst og at teknologien blir tatt i bruk. Norge vil arbeide gjennom våre internasjonale partnere for at nettverket kommer på plass. Vi inviterer også andre land til å bli med, sier Lien.

Lien understreker at karbonfangst er ett av flere virkemidler som er nødvendig for å redusere utslipp fra fossile energikilder som kull, olje og gass. Teknologis om utvikles må benyttes globalt, og det krever samarbeid over landegrensene, sier Frp-statsråden.

- Vi er alle enige om behovet for å dele ideer, kunnskap og erfaringer dersom vi skal finne kommersielle løsninger. Eksisterende infrastruktur må også utnyttes mest mulig effektivt. Vi må lære mest mulig av hverandre. Det krever samarbeid og felles tiltak fra både industrien, forskningssektoren og myndigheter, sier Lien.

Nettverket av testsentre ble etablert i 2012. Testsenteret på Mongstad er del av nettverket, sammen med sju andre testsentre i USA, Canada, Storbritannia, Tyskland og Japan. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere