Norge har i 20 år hjulpet sårbare grupper i det isolerte landet.

– Sanksjonene er utformet slik at de ikke skal få negative humanitære følger for sivilbefolkningen i Nord-Korea eller ramme det målrettede arbeidet som internasjonale organisasjoner gjør for den trengende befolkningen, opplyser UD.

Les: Listhaug: - Hele den tredje verden kan ikke komme til Norge

Utenriksminister Børge Brende (H) sier at Norge stiller seg bak FN-resolusjonen og ber samtidig regimet i Nord-Korea om å samarbeide med det internasjonale samfunnet.

– Nord-Koreas atomvåpenprogram truer fred og stabilitet i Øst-Asia og globalt. Det vanskeliggjør også diplomatiske løsninger og dialog med Nord-Korea, sier Brende.

Les: Det serbiske yogaforbundet får norske bistandskroner

Sanksjonene som ble enstemmig vedtatt av FNs sikkerhetsråd onsdag, er de strengeste som noensinne er innført mot kommuniststaten. Målet er å presse landet til å gi avkall på sitt atomvåpenprogram ved å tette smutthullene i de nåværende sanksjonene. Det er også innført innreiseforbud og frysing av verdier for flere av regimets medlemmer.

Les: Tidligere UD-ansatte henter ut millioner i utbytte fra det norske bistandsbudsjettet

I mars innførte Sikkerhetsrådet strenge økonomiske sanksjoner mot Nord-Korea som følge av at landet testet ut atomvåpen i januar.

HTML EMBED
embedNAvideo("4ZAEgohrDoCf-fJpNc8DCw", false)