RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Norge på en 8. plass

Sist oppdatert:
Norges konkurranseevne svekkes. Les mer om undersøkelsen her
I en undersøkelse gjennomført av arbeidsgiverorganisasjonen NHO viser det seg at Norges konkurranseevne er svekket.

I undersøkelsen får Finland gull, Sverige bronsje, mens Norge altså havner på en åttendeplass.

Danskene klatrer i undersøkelsen opp til en fjerde plass.

NHO har publisert Konkurranseevnebarometer i åtte år for å øke den politiske oppmerksomheten om hvor viktig det er å være internasjonalt konkurransedyktig.

- Barometeret viser sterke og svake sider ved Norge som investeringsland. Det gir en situasjonsbeskrivelse, men ingen oppskrift på hva som bør gjøres med rammebetingelsene for at Norge skal bli et bedre og mer attraktivt lokaliseringsland, skriver Katarina Sætersdal i NHO i meldingen.

Norges plassering varierer på de ulike områdene, noen områder skårer vi høyt på og andre lavt.

NHOs Konkurranseevnebarometer er et verktøy for å illustrere at konkurranseevnen må sees på som mer enn lønnskostnader per produsert enhet. Barometeret fokuserer på hva som er viktig for næringslivets konkurranseevne ved å sammenligne 96 forsjellige indikatorer i 12 ulike konkurranseevneområder. Disse er arbeidsmarkedet, ansvarlig økonomisk politikk, utdanning og kompetanse, forskning og innovasjon, samferdsel, ikt-infrastruktur, skatt, ressurs og klima, miljø, offentlig sektor og næringslivet, global konkurranse og næringslivsklima.

Landene som er med i barometeret er Sverige, Finland, Danmark, Irland, Storbritannia, Tyskland, Nederland, Frankrike, USA og Norge, skriver NHO i en melding.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere