RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Norge reforhandler kjøp av vaksinedoser

Foto: MICHAEL BUHOLZER (REUTERS)
Sist oppdatert:
Norge har greid å forhandle seg til en avbestilling av nesten 3 millioner vaksinedoser mot svineinfluensa. Det sparer landet for 200 millioner kroner.

Etter at det ble klart at det er nok med én dose for de fleste for å gi fullgod beskyttelse mot svineinfluensa, viser det seg at Norge har kjøpt for mange doser.

I hemmelige forhandlinger med produsenten GlaxoSmithKline har helsemyndighetene oppnådd at Norge får avbestille 2,82 millioner vaksinedoser, skriver VG.

For bare en uke siden gjorde legemiddelfirmaet det klart at det ikke var aktuelt å redusere leveransen til Norge.

LES OGSÅ: - Svineinfluensaen er kommet for å bli

Men helseminister Anne-Grete Strøm-Erichsen sier at det har vært en god dialog og at de trolig innså at det var meningsløst å presse gjennom et salg av medisiner som ikke var produsert ennå og som Norge kanskje ville måtte kaste.

Siden nærmere 60 prosent av befolkningen er vaksinert, sitter Norge likevel igjen med mange flere doser enn det som trengs. Det som blir til overs, blir gitt til Verdens helseorganisasjon WHO.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere