Gå til sidens hovedinnhold

Norge sender koordineringsekspertise til Filippinene

Oslo (NTB): Personell fra Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap sendes til Filippinene for å hjelpe til i arbeidet etter tyfonen Haiyans ødeleggelser, opplyser statsminister Erna Solberg (H).

Utenriksdepartementet ga søndag 20 millioner kroner i akutt nødhjelp til Filippinene.

- Det er veldig viktig at det er lokale forhold som bestemmer hva vi gir, men det vil blant annet bli sendt ned personell fra Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap for å hjelpe til med koordineringen. I tillegg trengs det vann, mat, telt og tepper. Dette er en katastrofe som er veldig, veldig stor, og hvor det trengs alle grunnleggende ting som folk trenger for å overleve, sier Solberg til NRK.

Hun utelukker ikke at det kan bli aktuelt å gi mer enn beløpet som er lovet.

- Det er fullt mulig at vi må gi mer, men vi må få oversikt over hva som trengs, og hva de ulike landene bidrar med, sånn at vi sørger for at det blir koordinert godt, og at behovene på Filippinene er avgjørende for hva slags hjelp de får, sier Solberg.

Hun forteller at norske myndigheter jobber på spreng for å forsøke å få oversikt over alle nordmennene som er i de rammede områdene, og å hjelpe folk som er bosatt i Norge med å få kontakt med familien. (©NTB)

Reklame

Denne eksklusive motebutikken har salg bare én gang i året