RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Norge skal ta pirater utenfor Somalia

Foto: MOHAMED DAHIR (Afp)
Sist oppdatert:
Leder NATO-operasjon.

Bergen (NTB): Norge er blitt bedt om å lede en ny NATO-operasjon i Adenbukta. Sjøforsvaret forbereder seg nå på det eventuelle oppdraget.

NATO-operasjonen er planlagt til siste halvdel av 2013, og Norge er bedt om å sende en fregatt til å lede oppdraget, melder NRK.

– Vi har fått i oppdrag å forberede deltakelse. Det er vi i full gang med, opplyser generalinspektør Bernt Grimstvedt i Sjøforsvaret.

Deltakelse i NATO-operasjonen vil i så fall bli andre gang Forsvaret sender en fregatt til området ved Afrikas Horn. I august 2009 ble fregatten Fridtjof Nansen sendt for å jakte pirater utenfor Somalia. 10 prosent av skipene som går gjennom området, er norske.

– Oppdraget er helt klart viktig, og vi må jo også ta vår del. Nå gjør vi grundige vurderinger av hvordan dette eventuelt skal skje, sier forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen (Ap).

Norge har tidligere også bidratt med et Orion overvåkingsfly i kampen mot piratene. (©NTB

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere