RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Norge skjerper tonen mot USA

Sist oppdatert:
Oslo (NTB): Det er helt uakseptabelt dersom USA overvåker ambassader, sier statssekretær Pål Lønseth (Ap) i Justisdepartementet.

Den rødgrønne regjeringen har til nå vært tilbakeholden med å kritisere USA etter avsløringene om overvåkingsprogrammet Prism. Men etter at det tyske magasinet Der Spiegel denne helga skrev at EUs utenriksstasjoner i New York og Washington har blitt overvåket av amerikanerne, skjerper Lønseth tonen.

- Anklagene om at USA har overvåket ambassader er svært alvorlige. Stemmer de, er det helt uakseptabelt, sier statssekretær Pål Lønseth til Klassekampen.

- Vi har allerede hatt samtaler med det amerikanske justisdepartementet om saken. Vi skal ikke være naive, og vi ønsker å fortsette samtalene med amerikanerne for å finne ut mer, sier han.

SVs Aksel Hagen er blant dem som reagerer kraftig på avsløringene. Han mener den rødgrønne regjeringen til nå har vært altfor tilbakeholden i sin reaksjon mot Washington.

- Det er veldig oppløftene at EU-parlamentets president gir klar beskjed om at dette ikke går an. Det betyr at vi har mulighet til å mobilisere en bevegelse i Europa. Her må vi gå sammen med EU, sier Hagen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere