*Nettavisen* Nyheter.

Norge sletter 20 millioner av Elfenbenskystens gjeld

Oslo (NTB): Regjeringen bestemte fredag å ettergi 20 millioner av Elfenbenskystens gjeld til Norge. De siste 15 årene er 300 millioner av gjelden slettet.

- Jeg er glad for at Elfenbenskysten nå er på rett spor mot endelig gjeldssletting etter krisen i fjor. Landet har store utfordringer foran seg etter lang intern konflikt, sier utviklingsminister Erik Solheim (SV).

Fredagens beslutning bygger på en avtale som ble inngått i den såkalte Parisklubben i november i fjor. Klubben, som er kreditorlandenes felles forum, har vedtatt at Elfenbenskysten skal inkluderes i et internasjonalt initiativ for å slette gjelden for de fattigste og mest gjeldstyngede landene.

- Mindre gjeld er viktig for å bedre økonomien når landet skal bygges opp igjen etter konflikt. jeg håper Norge kan slette resten av gjelden allerede senere i år, sier Solheim. Elfenbenskystens restgjeld til Norge er nå på 187 millioner kroner. Norsk bistand til landet ble i fjor økt til 100 millioner kroner.

Solheim understreker at gjeldsslettingen ikke belastes bistandsbudsjettet og dermed ikke går ut over annen utviklingshjelp. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.