RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Norge slipper unna storstrøm av flyktninger

Oslo (NTB-Steinar Schjetne): Aldri før er det blitt registrert så mange flyktninger fra Syria som i fjor. Forsvinnende få av dem kommer til Norge.

Av 24.800 asylsøknader fra syrere til industrialiserte land i fjor, ble bare 327 innlevert i Norge, viser ferske tall fra FNs høykommissær for flyktninger (UNHCR). Til sammenligning ble det innlevert 7.814 asylsøknader i Sverige fra syrere som flykter fra borgerkrigen i hjemlandet.

Likevel er det Syrias naboland som tar unna for den aller største bølgen av flyktninger. 1,1 millioner flyktninger er registrert i disse landene. Hver dag kommer 8.000 nye, ifølge FN.

Den kraftige økningen i våre naboland gjør at Norden er regionen hvor antall asylsøknader har økt mest. Økningen var på 38 prosent, og antallet syriske søknader steg også mer i Norden enn i andre regioner.

Totalt mottok de fem nordiske landene 62.900 asylsøknader i fjor. Så mange som 43.900 av disse ble innlevert i Sverige, mens Norge fikk 9.790. Det er 2 prosent av det totale antallet asylsøknader som er registrert i kartleggingen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere