Gå til sidens hovedinnhold

Norge stadig mer populær hos kinesere

Oslo (NTB): I løpet av de fem første månedene i år har antall visumsøknader fra kinesere som ønsker å besøke Norge økt med 49 prosent.

Dette til tross for at det offisielle forholdet mellom Norge og Kina fremdeles er svært kjølig etter tildelingen av Nobels fredspris til den kinesiske menneskerettighetsaktivisten og forfatteren Liu Xiaobo i 2009. Tallene gjelder både turister og personer som kommer til Norge i forretningssammenheng, skriver Aftenposten.

I perioden januar - mai 2012 fikk 7.192 kinesere besøksvisum til Norge. I samme periode i år er antallet 10.711.

- Den viktigste årsaken til økningen er nok at du har en veldig raskt voksende over- og middelklasse i Kina. Jeg vil ikke koble det til Kinas diplomatiske forhold til Norge, det vil forundre meg veldig hvis det er det som ligger bak, mener Kina-ekspert og professor i moderne kinesisk ved Universitetet i Oslo, Halvor Eifring.

Også antall visumsøknader fra russere har økt kraftig i år, med 28 prosent. Over 21.000 russere har fått innvilget visum til Norge i løpet av årets fem første måneder. Russerne er dermed på topp blant dem som søker visum til Norge.

Størst økning står imidlertid Indonesia for, der har det vært en økning på hele 87 prosent sammenlignet med samme periode i fjor. Langt færre indonesiere kommer imidlertid til Norge, bare 878 visumsøknader har blitt registrert innen utgangen av mai. (©NTB)

Reklame

Kurs: Dette må du vite om vin og bobler til 17. mai