RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Norge stanser budsjettstøtten til Nicaragua

Oslo (NTB): Norge stanser budsjettstøtten til Nicaragua, selv om FN roser landet for fattigdomsbekjempelsen.

Norge har gitt budsjettstøtte til det mellomamerikanske landet de seks siste årene, men Utenriksdepartementet følger nå USA og flere europeiske land og varsler full stans, skriver Klassekampen.

UD viser til uregelmessigheter under fjorårets lokalvalg og vil ikke lenger bidra direkte til Nicaraguas statsbudsjett. Støtten vil heretter gå til øremerkede prosjekter og frivillige organisasjoner i landet.

Nicaraguanske medier melder om full budsjettkrise, kutt i helse- og utdanningsbudsjettene og stengte skoler.

- En av våre samarbeidsorganisasjoner i Nicaragua har rapportert om stenging av skoler på grunn av pengemangel og La Prensa har antydet så mye som 30 prosents kutt i helse- og utdanningsbudsjettet, sier Ewa Sapiezynska fra Studentenes og akademikernes hjelpefond (SAIH).

FN har uttalt seg positivt om Nicaraguas fattigdomsbekjempelse og bekreftet nylig at president Daniel Ortegas regjering nær har utryddet analfabetismen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere