RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Åserud, Lise (NTB scanpix)

Norge stenger ambassaden i Saudi-Arabia

Sist oppdatert:
UD stenger ambassaden for Jemen og Saudi-Arabia i Riyadh for publikum og hever sikkerheten flere andre steder.

(NTB/Nettavisen): Utenriksdepartementet har de siste dagene fulgt situasjonen i Midtøsten og Nord-Afrika tett etter at amerikanske myndigheter gikk ut med et varsel om økt terrorfare i området.

Mandag melder NRK at Norge har besluttet å stenge ambassaden i Saudi-Arabia.

UD skjerper sikkerheten og begrenser publikums tilgang til en rekke ambassader i Midtøsten og Afrika.

- Vi har iverksatt sikkerhetstiltak ved ambassaden i Saudi-Arabia og ved andre ambassader i regionen. Av sikkerhetshensyn ønsker jeg ikke å gå i detalj rundt dette, men en konsekvens er at vi ved enkelte ambassader har begrenset tilgang for publikum, sier Frode O. Andersen i UD.

Stenger flere
UD skjerper sikkerheten og begrenser publikums tilgang til en rekke ambassader i Midtøsten og Afrika.

- Dette gjelder de fleste ambassadene i Midtøsten og i Nord-Afrika. I tillegg er det begrenset tilgang på ambassaden i Kenyas hovedstad Nairobi og i Khartoum i Sudan, sier Frode O. Andersen i UD til NTB.

- Våre ansatte går på jobb på ambassadene som vanlig, og ambassaden er åpne og svarer på henvendelser. Hvor begrenset tilgangen blir på hver enkelt ambassade, avgjøres av stasjonssjefen lokalt, legger Andersen til.

Utenriksdepartementet i Norge understreker at grunnen til at de nå tar forholdsregler, er den generelle terrortrusselen USA har informert om.

USA stengte
Den amerikanske utenriksdepartementet har stengt 20 ambassader og konsulater i Midtøsten, Asia og Afrika fram til lørdag, etter at amerikansk etterretning har plukket opp en betydelig strøm av trusler som angivelig minner om dem man så før 11. september-angrepene.

Av de byene der USA har stengt sine stasjoner, har UD valgt å holde ambassaden i Dhaka i Bangladesh åpen. Det samme gjelder ambassadekontoret i Bujumbura i Burundi.

Politiets sikkerhetstjeneste (PST) følger situasjonen i Midtøsten tett, men understreker at det ikke er noen direkte trussel mot Norge.

- Det jeg kan si, er at det ikke er noen endring i trusselbildet mot Norge, og dette varselet ikke direkte har noe med Norge å gjøre, sier informasjonssjef i PST, Martin Bernsen, til NTB.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere