RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Norge tok to gull i Yrkes-VM

Norge gjorde en svært solid innsats i Yrkes-VM i Brasil og ble belønnet med to gull og hele tolv medaljer for ekstraordinær innsats.

Til sammen har 19 unge nordmenn kjempet om medalje i nettopp sine fag. Jenny Marlen S. Fossan fra Oslo og Balsfjord tok gull i helsefag, det samme gjorde industrimekaniker Martin Østnor fra Sørli i Lierne kommune.

19 år gamle Østnor jobber til daglig ved Nidar i Trondheim, mens Fossan på 22 jobber ved Balsfjord bo- og servicesenter i Troms.

Østnor, Fossan og ti andre norske deltakere fikk også den såkalte Medal of Excellence, en medalje som gis dem som får over 500 poeng og belønner ekstraordinær innsats. Fossan sikret seg i tillegg tittelen Best of Nation.

Over 1.000 unge deltakere fra mer enn 60 land har deltatt i Yrkes-VM, og det har vært konkurrert i 50 ulike fag.

Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) var raskt ute med å gratulere yrkeslandslaget med innsatsen.

– Gratulerer med kjempefin innsats. Dere er fantastiske ambassadører for yrkesfagene, og dere får opp interessen for fagene. Når andre ser hva dere presterer og at dere synes det er morsomt å konkurrere, så kan det få dem til å ta i et ekstra tak på skolen eller i lærebedriften. Dere viser hvor mange flinke yrkesfagelever Norge har. Dere er også strålende eksempler på de mange spennende arbeidsmulighetene yrkesfagene gir, sier Røe Isaksen.

Årets yrkesfaglandslag besto av femten menn og fire kvinner i alderen 18 til 22. Øvre grense for å delta er 22 år.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere