RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Norge ut av Faryab i høst

Sist oppdatert:
Mazar-i-Sharif (NTB): Norge avslutter sitt militære engasjement i Faryab-provinsen i Afghanistan i løpet av høsten på anmodning fra NATOs ISAF-styrke, ifølge Forsvarsdepartementet.

Norges militære innsats vil fra da konsentreres om Kabul og Mazar-i-Sharif, heter det i en uttalelse fra departementet. Den opprinnelige planen var at de norske styrkene skulle ut av Faryab i løpet av 2013.

ISAF-ledelsen informerte forsvarsminister Espen Barth Eide (Ap) om den justerte planen for Faryab da ministeren besøkte Kabul søndag.

- Prosessen med å overføre sikkerhetsansvaret i Faryab til afghanerne er allerede godt i gang ved at afghanerne selv har ledet de militære operasjonene i provinsen i lang tid. De afghanske sikkerhetsstyrkene anses derfor å være i stand til å overta sikkerhetsansvaret i provinsen allerede nå i høst, sier Eide.

Forsvarsministeren var mandag på et besøk i den norske leiren Camp Nidaros i Mazar-i-Sharif, der han ifølge Aftenposten informerte de norske soldatene om at uttrekningen skjer tidligere enn ventet. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere