RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Norge varmere enn Syden

Sist oppdatert:
Mange trekker sydover i påsken, men nå er det varmere i Norge. Sjekk påskeværet her!

SUPERSØK:Været 700.000 steder - NÅ

NYTTIG:Været på mobil

Se siste værmelding på TV 2 Sumo

- Norge har blant de høyeste temperaturene som er registrert i Europa for tiden. Larnacca på Kypros målte den høyeste temperaturen med 21 grader onsdag, tirsdag hadde Sola ved Stavanger 17,7 grader, sier meteorolog Bjart Eriksen ved Storm Weather Center til Nettavisen.

Meteorologisk institutt melder om lokalt stor fare for lyng- og gressbrann i lavlandet Østafjells og på Vestlandet.

Varmere enn Syden
Sola ved Stavanger er det varmeste stedet i landet for tiden, men flere andre steder har også høye temperaturer.

Nice, Lyon, Rhodos, Berlin, Lisboa, Roma, Milano og Praha har alle lavere temperaturer enn Sola.

- Det er først og fremst Vestlandet som har vært varmest, sier meteorologen.

Påskevinden avlyst
Stormen som skulle komme onsdag og skjærtorsdag, kommer ikke allikevel. Varselet nedenfor går frem til påskeaften.

- Den stormen har forsvunnet fra prognosen, men så har det dukket opp noe annet rusk. Det er muligheter for at et lite lavtrykk kan gi nedbør fra Midt-Norge og sørover på tirsdag. Mesteparten av nedbøren vil komme i Midt-Norge og på Nordvestlandet. Men jeg har ikke noe tro på at dette lavtrykket kommer, så jeg har egentlig ikke lyst til å snakke om det, sier meteorolog Eriksen.

Frem til palmesøndag blir det nedbør i Nord-Norge og vind fra vest og sørvest. Det kan blåse opp i stiv kuling utsatte steder. I de sørlige delene av Nord-Norge blir det litt lettere vær.

- Hele påsken blir det for det meste skyet vær og regn i Nord-Norge, men av og til blir det perioder med sol, sier meteorologen.

Sol på Østlandet
Fjelltraktene i Sør-Norge får stort sett rolige vindforhold i påsken, men det blir litt økende vindstyrke mandag og tirsdag. Så roer det seg igjen.

- Det blir vind fra nord, så i fjelltraktene vil det bli litt kjøligere, og det vil komme noen snøbyger i fjellet på Nordvestlandet, sier meteorolog Eriksen.

Midt-Norge vil få perioder med regn og perioder med sol i påsken.

Vestlandet får litt usikkert vær i påsken. På Nordvestlandet blir det litt regn av og til. Rogaland og Hordaland får for det meste pent vær i påsken.

- Uten tvil, så er det Sør- og Østlandet som får vil få det beste været i påsken. De får pent vær, sier meteorologen.

Skredfare
Meteorologisk institutt melder at skredfaren kan komme opp i skredfare 4 fra søndag. Det er stor skredfare. Faren gjelder i de fjellområdene i Nord-Norge der nedbøren kommer som snø.

- I tillegg til nedbør, ventes det kuling og temperaturstigning fram mot søndag, skriver met.no.

For Sør-Norge ventes faren å ligge på skredfare 2, som er moderat skredfare til skredfare 3, som er markert skredfare. Slik blir det i hvert fall frem til skjærtorsdag. Høyest fare blir det i solutsatte fjellsider og i høyfjellet i nordvendte fjellsider.

- Skredfareskalaen går fra faregrad 1, som er liten skredfare og til faregrad 5, som er meget stor skredfare. Skredfare 3 betyr at snødekket har moderat til dårlig stabilitet mange steder i bratt terreng, og enkelte naturlige middels til store skred kan forekomme. Efaringsmessig skjer de fleste ulykker i fjellet når det er skredfare 3, skriver met.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere