RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Forsvarset ønsker at de nye norske fregattene skal være en integrert del av Natos rakettforsvar.
Forsvarset ønsker at de nye norske fregattene skal være en integrert del av Natos rakettforsvar. Foto: Anton Ligaarden (Forsvarets mediearkiv)

Norge vil bygge opp rakettforsvar

Hemmeligholdt for Stortinget.

BT skriver mandag at Norge i noe tid har forhandlet om å få være med i et forum som jobber med å opprette et rakettforsvar.

Norge har vært observatør i Maritime Theater Missile Defense Forum (MDMDF), som ble opprettet at USA, Nederland og Tyskland - og som senere har fått flere medlemsland.

Forsvarsdepartementet jobber nå i all hemmelighet om å bli fullverdig medlem av forumet.

– Vi mener det er riktig å delta for å få innsikt i hvordan våre fartøyer eventuelt kan bidra og videreutvikles i Natos integrerte luft- og missilforsvar, sier avdelingsdirektør Pål Bjørseth til BT.

Et rakettforsvar har vært en kilde til dyp uenighet mellom Vesten og Russland, mens Nato mener dette er et forsvar beregnet med Nord-Korea og Iran.

Ifølge BT er forhandlingene hemmeligholdt for Stortinget, samtidig som det amerikanske forsvaret har informert Kongressen i USA.

– Hvis Kongressen er informert, er det vanskelig å forstå at Stortinget ikke er informert. Jeg er bekymret over at en slik prosess har gått så langt, uten at Stortinget er orientert. Det er nødvendig med større åpenhet, sier SVs Bård Vegar Solhjell.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere