RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Norge vil gi IMF gigantlån

Oslo (NTB): Norge tilbyr Det internasjonale pengefondet (IMF) et lån på 55 milliarder kroner, sa statsminister Jens Stoltenberg onsdag.

- Dette gjør vi for å trygge økonomien i Europa. Det vil gi renter og en trygg plassering og er en del av en internasjonal pakke for å stabilisere verdensøkonomien, sa statsminister Jens Stoltenberg (Ap) da han oppsummerte det siste halvåret på en pressekonferanse.

Statsministeren la til at Norge tilbyr lånet fordi det er i landets interesse å skape orden i verdensøkonomien.

- Slik kan vi sakte, men sikkert komme ut av den krisen vi nå er på vei inn i. Det er som en sakte film, sa Stoltenberg.

I 2009 ga Norge fondet et lån på 30 milliarder kroner. Nye lån vil bidra til å sikre at IMF har tilstrekkelig utlånskapasitet til å møte medlemslandenes behov for krisefinansiering. Lånetilbudet fra Norge forutsetter en større internasjonal innsats.

Eurolandene lovet mandag å stille 150 milliarder euro i lånemidler til disposisjon for pengefondet. I tillegg har flere EU-land utenfor euroområdet sagt seg villige til å gi nye lån. Også land utenfor Europa vurderer å bidra. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere