Norge vil ha flere overvåkingssamtaler med USA

Oslo (NTB): Norge ser svært alvorlig på avisa The Guardians avsløring av amerikansk nettovervåking forrige uke. Norske myndigheter vil drøfte dette ytterligere i samtaler med USA, ifølge Justisdepartementet.

28.06.13 11:35

Avisa The Guardian avslørte forrige uke at USAs etterretningsorganisasjon NSA i mange år samlet inn massive mengder rådata om amerikanske borgeres epost- og internettrafikk.

Etter avsløringen har USA forsikret norske myndigheter om at overvåkingen har skjedd innenfor rammen av amerikansk lovgiving, og at overvåking kun har funnet sted etter begrunnet mistanke mot personer som utgjør en trussel mot USAs nasjonale sikkerhet.

- Den aktuelle saken i USA reiser likevel nye spørsmål som man fra norsk side ønsker å drøfte videre med amerikanske myndigheter. Det planlegges derfor ytterligere samtaler med amerikanske myndigheter i tiden fremover for å diskutere hele bredden av spørsmål og dilemmaer som disse og andre overvåkingsprogram reiser, heter det i en pressemelding fra Justisdepartementet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.