RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Norge vil innføre EUs sanksjoner mot Russland

VIL INNFØRE SANKSJONER: Utenriksminister Børge Brende går inn for at Norge skal innføre de samme sanksjonen mot Russland som EU.
VIL INNFØRE SANKSJONER: Utenriksminister Børge Brende går inn for at Norge skal innføre de samme sanksjonen mot Russland som EU. Foto: Tore Meek (NTB scanpix)
Sist oppdatert:

Utenriksminister Børge Brende går inn for at Norge skal innføre de samme sanksjonene mot Russland som EU. Tirsdag konsulterer han Stortinget.

Dermed ligger det an til det som trolig er den strengeste, norske reaksjonen overfor Russland siden Den kalde krigens dager.

– Det har vært tradisjon i Norge gjennom vekslende regjeringer for å følge EU i slike spørsmål. Det gjorde vi i forrige runde, og det vil vi gjøre nå, sier Brende (H).

Les også: USA innfører sanksjoner mot Russland

EUs utenriksministre ble enige om målrettede sanksjoner mot i alt 21 russere og borgere på Krim-halvøya i Ukraina mandag. De 21 blir ilagt reiserestriksjoner og får eventuelle verdier i europeiske banker frosset.

– Russland har vist en total mangel på vilje til å respektere folkeretten og til å inngå i en politisk prosess med regjeringen i Kiev. At vi vil iverksette EUs sanksjoner, betyr at vi mener det er det rette tiltaket i denne situasjonen, sier Brende.

Samtidig innfører også USA sanksjoner mot elleve russiske og ukrainske ledere som har vært involvert i intervensjonen på Krim. (©NTB)


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere