*Nettavisen* Nyheter.

Norge vil kun ta imot syriske barnefamilier

Oslo (NTB-Nina Haabeth): Når Norge skal ta imot rundt 1.000 kvoteflyktninger fra Syria, vil det i hovedsak være snakk barnefamilier der hele familien samlet. - Det er skammelig at regjeringen vil sile flyktninger på denne måten, mener SV.

26.01.14 15:46

Beslutningen om å hente 1.000 kvoteflyktninger fra Syria til Norge ble tatt av den rødgrønne regjeringen i høst, etter en hasteappell fra FNs flyktningkommissær (UNHCR). Etter stortingsbehandlingen måtte Høyre-Frp-regjeringen opprettholde beslutningen, men besluttet at 500 av disse skulle tas fra den ordinære kvoten med overføringsflyktninger.

Nå ønsker regjeringen primært å hente barnefamilier, der hele familien er samlet. Man ønsker dermed å unngå at flyktningene vil søke om familiegjenforening på et senere tidspunkt, skriver Aftenposten.

- Det er snakk om et land i krig der et av hovedproblemene er at familier ofte blir splittet. Dette er altså et grep for å hindre at vi skal ta imot flere enn kvoten gjennom familiegjenforening senere, sier stortingsrepresentant Karin Andersen (SV).

- La oss nå ta imot de menneskene som trenger det mest, enten de er storfamilier, splittede familier eller enkeltpersoner, sier Andersen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.