*Nettavisen* Nyheter.

Norges 100 største blogger

Foto: Paul Weaver (Mediehuset Nettavisen)

Tusenvis av blogger finnes i Norge. Her er de 100 største.

12.10.09 17:48

(Side2/ Nettavisen:) Mediehuset Nettavisen lanserte tidlig i 2009 blogglisten.no. Tjenesten er en oversikt over bloggere i Norge, og har per i dag over 8000 blogger man kan søke i, se på utdrag fra innlegg eller kikke på topplisten over de mest leste av disse bloggene.

Tjenesten er gratis for både lesere og bloggere, og gir i tillegg til en mulig deltagelse på topplisten over norske bloggere en mulighet til å bli fremvist i artikler hos Nettavisen, Side2 og NA24.

- Blogglisten.no fungerer slik at den for en blogger, og for generelle lesere, for det første gir en oversikt over andre bloggere og hva de skriver, for det andre er det en mulighet til å måle sin trafikk mot andre og for det tredje er det en enkel måte å få trafikk fra våre sider på, sier prosjektleder Ingrid Louise Kvam.

Automatiske lenker til blogger
I motsetning til andre tjenester på markedet fungerer blogglisten.no slik at lenkene til blogginnlegg vil automatisk bli opprettet med basis i emner man skriver. Slik forklarer Ingrid Louise Kvam det hele:

- Hvis du skriver om for eksempel Arbeiderpartiet og Jens Stoltenberg, og vi skriver en sak om nettopp Jens Stoltenberg og Arbeiderpartiet kan du få link til din blogg.I tillegg kan man også «pinge» sitt innlegg, det vil si at man aktivt velger å sende sitt innlegg for å få dette raskere fram og ut til de over 1,1 millioner lesere vi har på våre sider hver uke.

Hvor mange leser Tone Damli Aaberges blogg?
Velger man å registrere seg på blogglisten.no får man tilgang til sin egen side på nett med trafikk og oversikt over innlegg. Slik for eksempel Tone Damli Aaberge har her. Siden viser trafikken dag for dag, antall oppdateringer og mer til. Har man god nok trafikk vil man også komme på topplisten.

- Vi lagrer ingen data utover det som er tilgjengelig på sidene våre, og vi deler alle data med alle. Vårt mål var å lage et enkelt, godt og gratis verktøy for bloggere og folk som var glade i blogger. Det håper vi at vi har klart, sier Kvam.

Tone Damli Aaberge er for øvrig en av de ferskeste på blogglisten.no, og har allerede kommet inn blant de 30 mest leste bloggene som du finner på forsiden av tjenesten.

For deg som leser
Siden det finnes svært mange blogger kan det være vanskelig som leser å få en full oversikt over hva som skjer på blogger. Ved å bruke blogglisten.no kan man raskt, og enkelt få en oversikt. Enten ved å søke etter emneord, bla i bloggene eller bare følge med på forsiden av Nettavisen for ukens blogg, og et utdrag fra de mest leste bloggene.

- Vårt mål har vært å tilgjengliggjøre bloggene i en større grad, og bidra til at gode skribenter kommer bedre fram, sier Kvam.

De 100 største i september
Hver måned får du en liste over de 100 største bloggene i Norge, en aggregering av tallene fra tidligere uker og dager som man finner på blogglisten.no daglig. Under finner du listen for september måned.

Se listen for august måned her

1. Voe - http://voe.blogg.no
Den 13 år gamle Emilie hadde nærmere 3 millioner treff i september måned, og ble dermed Norges klart største blogger. Hun har selv beskrevet sin lesergruppe som mellom 10 og 16 år, og gitt forklaringen på sin egen suksess:

- Det er vel det at det jeg skriver treffer en annen aldersgruppe enn avisene.

2. Ida Wulff - http://www.idawulff.com
Ida Wulffs blogg hadde 1,5 millioner treff i september måned, og selv med halvparten av trafikken til nummer 1 er hun kanskje den mest profilerte bloggeren i Norge. Ida er en av få bloggere som i Norge lever av sin egen blogging gjennom salg av reklame mot sin målgruppe som er stort sett jenter mellom 16 og 30 år.
Vil skrive om viktigere ting
Idas sjokkmøte med Afrika
Idas nye MGP-kjæreste

3. Ulrikke Lund - http://ulrikkelunds.blogg.no
Ulrikke Lund er også en av bloggerne som har kommersialisert på sitt innhold og hadde litt over 800 000 treff i løpet av september måned. Ulrikke Lund er kanskje den største rene motebloggeren i Norge.
Derfor begynte hun å blogge igjen
- Jeg orker ikke blogge mer
Motebloggernes beste tips

4. Julia Nyland Ørsahl - http://julianyl.blogg.no
Den 16 år gamle jenta fra Molde hadde over 550 000 treff i september måned.

5. Malindus - http://malindus.blogg.no
Den unge mammaen, som også har blitt omtalt i VG, hadde litt over 510 000 treff i september måned.
Linn (16) blogger om livet som mamma

6. Walk of Shame - http://walkofshame.blogg.no
Norges klart mest åpenhjertige blogg om sex har hatt en eksplosiv vekst i antall lesere og fikk over 400 000 treff i september.
Bør gutta også strippe?
- Alle gutter liker noe i rumpa

7. Bea - http://beaeks.blogg.no
Den 17 år gamle Bea hadde nesten 390 000 treff i september måned.

8. Lars Tangen - http://larstangen.blogg.no
Den 16 år gamle Lars Tangen hadde nesten 370 000 treff i september måned.

9. Anna baklengs - http://annais.blogg.no
Anna er like gammel som nummer 1 på listen, og fikk 367 000 treff i september måned.

10. Patrick - http://www.udyr.com
Norges største kristne blogg hadde 327 000 treff i september.

HTML EMBED
Bloggfokus #18: http://www.siljebredesen.com

Siljebredesen.com er en av de mange bloggene som har fokus på mote og sminke. Det som skiller siljebredesen.com fra mange andre lignende blogger er både et godt design og godt begrunnede innlegg med mye personlighet.

Selv beskriver hun seg selv slik på sin blogg:
- Jeg er ei jente som har en stor interesse for moter og klær. Jeg ser på klær som en måte å utrykke seg selv på, samtidig som man kan vise sin personlighet gjennom hva man har på seg og være kreativ.

11. Nette Nestea - http://nettenestea.com
12. Fotballfrue - http://fotballfrue.blogg.no
13. Regine Stokke - http://sinober.blogg.no
14. Alt du vet er feil - http://www.linniiie.com
15. Kuuusebloggen! - http://kuuuse.blogg.no
16. KTS - http://ktsno.blogspot.com
17. Living Doll - http://livingdoll.blogg.no
18. Silje Bredesen - http://siljebredesen.com
19. Spillbloggen - http://www.dagbladet.no/spill/blogg
20. Hilde Christina - http://www.hildechristina.com

HTML EMBED
Bloggfokus #24: http://www.hvitstil.com/

Hvitstil.com er en interiørblogg som også tar for seg hverdagen til bloggeren bak. Her får du foto, brodering, interiør, mat og hverdag på ett og samme brett.

Bloggen er hyppig oppdatert og gir mange inspirerende tips til egen hverdag, enten det faktisk dreier seg om interiør eller om det skulle være om andre hverdagslige gjøremål. Skrivemåten er direkte, beskrivende og engasjerende.

21. Silje Helén - tenåring og alenemor - http://siljemilf.blogg.no
22. Livet på ett annat sätt - http://jonata.blogspot.com
23. Skogtrollet - http://skogtrollet.com
24. Hvitstil.com - http://hvitstil.com
25. Lorraine - http://lorraine.blogg.no
26. Rare nyheter - http://www.rarenyheter.com
27. The Streethearts - http://www.thestreethearts.com
28. Anettes hus - http://www.anetteshus.com
29. Vanillascented - http://vanillascented.com/
30. Norske interiørblogger - http://norskeinteriorblogger.blogspot.com

HTML EMBED
Bloggfokus #31: http://fotballbloggen.vgb.no/

VG Nett-journalist Espen Solbakken har en meget god fotballblogg som har gode oppdateringer og poengterte innspill. Det er i dag den mest leste fotball-bloggen på Blogglisten.no.

Bloggeren presenterer seg selv slik: - Jeg heter Espen Solbakken, er 37 år gammel og startet i januar 2009 som sportsjournalist i VG Nett. Tidligere har jeg jobbet 11 år i samme stilling i Romerikes Blad og er utdannet ved Journalistutdanningen i Oslo.

31. Espens fotballblog - http://fotballbloggen.vgb.no
32. Emmelines - http://emmelines.blogspot.com
33. Victoria - http://victoriaserine.blogg.no
34. The Lennoxx - http://thelennoxx.wordpress.com
35. Drea - http://www.drea.se
36. Thomas Moen - http://www.thomasmoen.com
37. Elenita - http://elenita.no
38. Maddi - http://maddisin.blogg.no
39. Trine Grung - http://www.trinegrung.no
40. Eileen - http://eileenk.blogg.no

HTML EMBED
Bloggfokus #44: http://sofsen.blogspot.com/

Sofsen er en blogg skrevet av Sofie Frøysaa, som har ADHD og Tourettes syndrom. Bloggen er et blikk inn i hennes liv, men også svært mange meninger.

Utdrag fra hennes blogg: Har DU Tourettes? Det syns jo ikke! Yes, indeed. Lucky me... Tics kan faktisk midlertidig undertrykkes. Jeg kan altså være "flink" til å skjule eller kamuflere det. Men ticene må ut i løpet av dagen. Tourettes handler jo i aller høyeste grad om tvang, men det kan altså undertrykkes eller "settes på vent" som jeg pleier å kalle det. Ofte er det som om jeg "samler" opp tics, og at alt kommer ut på en gang. Det er slitsomt.

41. En vill mann - http://www.envillmann.no
42. Luksusdyret - http://www.luksusdyret.com
43. Norsk virkelighet - http://www.norskvirkelighet.dk
44. Sofsen - http://sofsen.blogspot.com
45. Svangerskap og fødsel - http://jordmor.org
46. Fashionjunkiie - http://fashionjunkiie.com
47. Bedreviteren - http://www.bedreviteren.no/
48. Aktuelt - http://www.aktuelt.org/
49. Terminkalkulator - http://www.terminkalkulator.com/
50. Nabonytt - http://www.nabonytt.no

HTML EMBED
Bloggfokus #55: http://dengodefeen.blogspot.com/

Den gode feen er en blogg skrevet av Linda som er mor til tre barn. Bloggen hennes er en hverdagsblogg med det absolutt lille ekstra rundt mote og interiør. Samt svært gode bilder.

Hun presenterer sin egen blogg slik: Eg heiter Linda og er mor til tre herlege små fear og saman med Herr Fe lever me livet i eit rekkehus frå 50-talet. I bloggen kan de følgje oppussing av huset, inntil det vert slik me ynskjer. Spedd på med litt om dagleglivet også. Eg har alltid vore kreativ, og eg starta sykarrieren med å sy mine eigne dukkeklær som liten. Nå syr eg mest fordi det er kjekt, og eg drøymer om eit eige syrom fullt av spennande stoff, band og sytråd.

51. Bloggbyen - http://www.bloggbyen.com
52. Lissis - http://lissis.blogspot.com
53. Karoline Andersson - http://kdahl.blogg.no
54. Hildegunn - http://hildegunn.bloggnorge.com
55. Den gode feen - http://dengodefeen.blogspot.com
56. Winesworlds nyheter - http://winesworld.net
57. Jan Simonsens blogg - http://www.frie-ytringer.com
58. The Giant - http://thegiant.blogg.no
59. Line Victoria Husby - http://linevictoria.mobilblogg.no
60. Weight of the world - http://cecekaa.blogspot.com

HTML EMBED
Bloggfokus #64: http://www.kriweb.no/

Kriweb er en blogg om trening, bodyfitness og fordommene rundt dette. Kvinnen bak bloggen er NM-deltager i bodyfitness og har også mange sterke meninger i tillegg til en godt oppdatert blogg.

Utdrag fra hennes blogg: Jeg er muskuløs og godt trent i “den vanlige verden” ifølge de som ikke er så aktive på treningsfronten, samtidig som jeg er muskel-løs og tynn ifølge mange i ”kroppsbyggerverden”. Jeg har heldigvis helt perfekt størrelse i min egen verden.

61. Thessa & prinsessa - http://sordid.blogg.no
62. Sett fra en annen vinkel... - http://annenvinkel.blogspot.com
63. Hjartesmil - http://hjartesmil.blogg.no
64. Trening, bodyfitness og fordommer - http://www.kriweb.no
65. Gl3nns - http://gl3nns.blogg.no
66. Fy Faen! - http://www.fyfaen.com
67. Caroline Maria - http://carolinemaria.blogg.no
68. Bo - http://bodil-bo.blogspot.com
69. Leifs Premier League-blogg - http://welhaven.vgb.no
70. Daniel & Marius - http://wellendorf.blogg.no

HTML EMBED
Bloggfokus #75: http://www.liberaleren.no/

Liberaleren.no kaller seg selv en nettavis for frihetselskere, og har faktisk eksistert siden 1999. I de siste årene har dette først og fremst vært en meget hyppig oppdatert blogg som eies og drives av FRIdremokratene.

Om redaksjonell profil: FRIdemokratene ønsker å gjenspeile liberalismens mangfold. Liberaleren skal derfor ikke innta standpunkt som anses som kontroversielle blant liberalister. Herunder nevnes eksempelvis utenrikspolitiske spørsmål, grenseområder for statens ansvarsområde eller spørsmål knyttet til partipolitisk tilhørighet. Eventuelle artikler knyttet til slike konfliktsaker skal være nyanserte og skrevet i jeg-form.

71. Absolute Hunk - http://absolutehunk.blogg.no
72. Barbiegirl - http://emilieflatner.blogg.no
73. Irlin.net - http://irlins.blogg.no
74. Strikkeoppskrift.com - http://www.strikkeoppskrift.com
75. Liberaleren - http://www.liberaleren.no
76. Nedsig - http://www.nedsig.no
77. Kristina - http://www.kristinakh.com
78. Monica in Vogue - http://monicainvogue.blogg.no
79. Lostmyhead - http://lostmyhead.org
80. Zathx - http://www.zathx.com

HTML EMBED
Bloggfokus #88: http://mikkasinblogg.blogspot.com/

Monique Lunds blogg er en blogg som først og fremst er full av vakre bilder, men også med fokus på mote og hverdag (egentlig er det et kinderegg av blogger med tre blogger i ett).

Slik presenterer hun sin egen blogg: Mitt navn er Monique og jeg er en moteinteressert jente på 24 år. Jeg bor i Kristiansand sammen med min kjære samboer Terje og hunden vår Spike. Til daglig jobber jeg på National Oilwell Varco samtidig som jeg studerer til å bli ingeniør. Bloggen min tar for seg alt som skjer i livet mitt, på både godt og vondt.Med fokus på mote og klær, får dere også et lite innblikk i livet mitt som til tider er veldig veldig hektisk!

81. Rockman - http://rockman.vgb.no
82. Tine's kreative hjørne - http://www.tineskreativehjorne.com
83. Kenneth's blogg - http://blog.myhken.com
84. Mariamorkensin - http://marimorkensin.blogg.no
85. Hekle og strikkeoppskrifter - http://www.hekleogstrikkeoppskrifter.com
86. Alt en jente trenger å vite - http://everythingagirlneedtoknow.blogg.no
87. Elisabeth Vesth - http://melamin.blogg.no
88. To whom it may concern - http://mikkasinblogg.blogspot.com
89. Nina's gale lille verden! - http://ninasgaleverden.blogspot.com
90. Living White - http://whitesense.blogspot.com

HTML EMBED
Bloggfokus #92: http://laguna.blogg.no/

Cathrines blogg skrives fra Vågå, og handler om en kvinne som liker surfing. Hvordan det har oppstått kan man lese i hennes blogg, sammen med mye hverdagsproblemer og løsninger.

Slik presenterer hun sin egen blogg: Aloha og velkommen til min blogg! Jeg er ei livsglad jente på 21 år med en liten sønn med down syndrom som kom til verden i mai 09 :) Kommer til å skrive litt om det som skjer i livet mitt & andre ting som faller meg inn! - Enjoy!!

91. Karnas Hus - http://karnashus.blogspot.com
92. Cathrine - the one and only - http://laguna.blogg.no/
93. Mennesker og samfunn - http://www.samfunn.info
94. Ladybirds Nest - http://ladybirdsnest.blogspot.com
95. Kristine Fargerik - http://kristinefargerik.bloggbyen.com
96. Anne Arstad - http://annearstad.blogg.no
97. Malivasverden - http://malivasverden.blogspot.com
98. Husfruas memoarer - http://huldals.blogspot.com/
99. Jegerliv - http://blogg.jaktogdvd.no/
100. Hodetmitt - http://www.hodetmitt.no/

Er du blogger som kan du registrere din blogg gratis her.

Er du bare interessert i å få en oversikt over bloggene i Norge kan du besøke blogglisten.no her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.