RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Norges ambassadør må forklare seg i Pakistan

Sist oppdatert:
Islamabad (NTB): Pakistanske myndigheter kaller Norges ambassadør inn for å forklare seg om PST-sjefens uttalelser. UD vil ikke bekrefte at noe møte skal finne sted.

Aftenposten får bekreftet fra talsmann Abdul Basit for pakistanske utenriksmyndigheter at et møte finner sted klokken 12 norsk tid.

- Vi søker nå mer informasjon om saken, og det er for tidlig å si om dette er alvorlig eller ikke. Vi har kalt inn den norske ambassadøren til møte, som finner sted om kort tid. Der vil vi diskutere saken med henne, sier han. Talsmannen presiserer at de jobber med å få klarlagt nøyaktig hva Janne Kristiansen sa og eventuelt røpet under høringen i Stortinget onsdag.

Pressevakt Kjetil Elsebutangen i Utenriksdepartementet vil ikke bekrefte overfor NTB at det skal være noe møte mellom den norske ambassaden i Islamabad og pakistanske myndigheter. Han vil heller ikke si noe om hvilke reaksjoner som har kommet fra Pakistan, men sier at det er naturlig at det er kontakt mellom norske og pakistanske myndigheter om denne saken.

Også i 2007 måtte Norges ambassadør til Islamabad forklare seg om norsk etterretningstjenestes arbeid i Pakistan. Den gang gikk daværende sjef for Etterretningstjenesten, generalmajor Torgeir Hagen, langt i å antyde at norske hemmelige tjenester hadde aktivitet i Iran i et intervju med NRK.

Kanalen siterte også anonyme kilder på at Norge hadde godt plasserte kilder og informanter i landet. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere