RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Norges Bank innrømmer ikke feil

Sist oppdatert:
Visesentralbanksjef Jarle Bergo i Norges Bank nekter å innrømme at det var en feilvurdering av Norges Bank å heve renten i fjor sommer
Norges Bank senket i dag styringsrenten fra 4,00 prosent til 3,00 prosent. Så sent som i begynnelsen av desember i fjor var den 7,00 prosent, etter at sentralbanken i fjor sommer hevet den med et halvt prosentpoeng, i en periode da andre sentralbanker senket renten.

Dette førte til undring blant mange allerede da det skjedde, og stadig mer vantro hoderysting i tiden etterpå.

Men visesentralbankesjef Jarle Bergo innrømmet ikke feil da han ble spurt om dette under presentasjonen av dagens rentekutt.

Han viste til at kapitalutnyttelsen i Norge på det tidspunktet var høy, samtidig som det ble gjennomført et rekordhøyt lønnsoppgjør.

Internasjonalt var det en tilbakegang, men samtidig forventninger til at veksten raskt ville komme opp igjen, ifølge Bergo, noe som viste seg i forventningene til de internasjonale styringsrentene.

- Det var en annen verden, konkluderte Bergo.

Han viste også til at man i ettertid hadde fått krig, terror og SARS samt strømkrise i Norge. - Dette har hatt effekt, og gjør at vi er i en annen situasjon i dag, sa Bergo.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere