RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Norges Bank lemper ut gullbeholdningen

Sist oppdatert:
Norges Bank er nå lei dårlig avkastning på sin gullbeholdning og har allerede solgt ut halvparten av sin beholdning av gullbarrer. Banken vil beholde kun syv gullbarrer
Ifølge en pressemelding har Norges Bank har de allerede solgt 16 tonn gullbarrer i januar, og planlegger å kvitte seg med resten. Totalt har salget så langt innbrakt 1,5 milliarder kroner til sentralbanken. Pengene er plassert som en del av Norges Banks valutareserver.

Banken hadde 33,5 tonn gullbarrer ved utgangen av 2003, samt 3,5 tonn med gullmynter.

- Bakgrunnen for salget er at gull utgjorde bare vel en prosent av bankens internasjonale reserver, og at det derfor i liten grad bidro til å spre risikoen i reservene. Gull har historisk gitt lav avkastning, skriver banken i en begrunnelse.

Unntatt fra salget er sju gullbarrer som har vært brukt til utstillingsformål, og et stort antall gullmynter som var med på "gulltransporten" til England ved krigsutbruddet i 1940.

Norges Bank og Universitetet i Oslo drøfter nå om gullmyntene kan stilles ut for publikum.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere