RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Marte Ottemo, TV 2 Nettavisen

Norges beste kameramobil

Sist oppdatert:
BORDEAUX (TV 2 Nettavisen): Sony Ericssons nye K750 har Norges beste innebygde kamera. Vi har testet vidunderet.

Sony Ericssons nye kameratelefon har ikke kommet til Norge ennå, men TV 2 Nettavisen har fått testet mobilen under Sonys store pressearrangement i Bordeaux i Frankrike.

Denne telefonen ble testet 13.04.2005.

Telefonen er så langt Norges beste kameramobil, med hele 2 megapikslers kamera innebygd.

Lite spenning
Utseendemessig minner telefonen mye om klassikeren T630 og dens oppfølger K700. Kanskje litt kjedelig, men Sony Ericsson har tidligere hatt stor suksess med dette designet.

Det første som slo oss da vi fikk telefonen i hendene, var den lett plastikkaktige følelsen. K750 ser ut som en billigmobil, tastene knirket og skjermen lot seg trykke inn. Nå er telefonen vi testet en tidlig modell som har vært brukt til test før, og vi håper Sony Ericsson endrer på utførelsen før de slipper K750 i butikken.

Masse plass
Internminnet er på 32 megabyte, og et ekstra minnekort med 64 megabyte følger med når du kjøper telefonen. Dermed får du massevis av plass til både bilder og musikk, noe som er kjekt når mobilen også har mp3-avspiller.

Selve bildekvaliteten er superb, de to megapikslene gir deg gode og skarpe bilder. Nå er ikke megapiksler alt som betyr noe for å få bra bilder, også optikken må være god. Vi har tidligere testet mobiler med megapikselkamera som gir mye dårligere bilde enn en kameramobil med lavere oppløsning.

Supre bilder
Men Sony Ericsson har tydeligvis jobbet mye med programvaren også, og gir deg meget bra bilder. Fortsatt sliter mobilkameraet med bilder tatt i mørke omgivelser, men mobilgiganten leverer blits som ekstrautstyr til K750.

Med autofokus, 4 x digital zoom og anti røde øyne spiser nå K750 seg inn i markedet blant de billigste digitalkameraene.

Ellers er telefonen fullpakket med funksjoner, både mp3- og radiospiller, Blåtann, 3D-spill og kalenderfunksjoner som en profftelefon bør ha. Men ikke noe høyhastighetssurfing via Edge¿

Konklusjon
Sony Ericsson har klart å lage markedets beste kameramobil - så langt - men vi savner kvalitetsfølelsen og det spennende designet svensk-japanerne er kjente for. Likevel må det bli en femmer på K750, ganske enkelt på grunn av de fantastiske gode bildene den tar.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere