*Nettavisen* Nyheter.

Norges beste reiseblogg

Vinnerne lager et bildealbum med sine favoritter etter hvert land. Foto: Beck og Bjørnback

Norges beste reiseblogg 2010 er kåret og vinneren er ...

04.10.10 12:33

- Dritbra! Nå blei jeg skikkelig glad. Tusen hjertelig takk, utbryter den ene halvparten av duoen som står bak Norges beste reiseblogg 2010 da vi ringer.
Reiser & ferie har i samarbeid med Nettavisen og Ticket kåret Norges beste reiseblogg 2010. I fem måneder har bloggere i det ganske land skrevet så tastaturet ryker og juryen har lest fantastiske historier fra hele verden. Nivået på bloggene har vært svært høyt og jurymedlemmene har hatt nok å kose seg med gjennom våren og sommeren.
Likevel ble juryen enstemmig enige om vinneren.
- Det er kommet inn mange gode, men svært forskjellige bidrag i konkurransen. Noen har vært nyttige, velskrevet og inspirerende, andre har vært visuelt flotte, morsomme og med høyt engasjement. Men helhetlig sett synes vi vinneren skiller seg ut, sier juryrepresentantene.

Årets vinner ble bloggen Beckbackbackpack som er skrevet av Kjersti Beck og Per-Erik Bjørnback. Juryen falt for bloggens helhetlige inntrykk i alt fra design til formidlingsevne og reisetips.
- Bloggen er velskrevet og morsom, har et flott og enkelt design, mange og gode bilder og innlegg i tillegg til at bildene er godt organisert. Bloggen gir reiselyst og er til nytte for leseren med blant annet beskrivelse og terningkast av overnattingssteder og morsomme innslag, som Mojito-guide på Cuba.
Beck og Bjørnback besøkte 16 land i løpet av ni måneder, og delte opplevelsene sine med familie, venner og alle andre som ønsket å lese.
De heldige vinnerne får et gavekort fra Ticket på 10.000 kroner.
- Vi er invitert i bryllup i Mexico i påska, så det er jo en tanke å bruke premien på den reisa, forteller Beck.

Hederlig omtale går til:

HTML EMBED
Den afrikanske farmen

Innimellom tenker jeg at jeg skal åpne et hotell i Thonburi. I Thonhvor, spør du. I Thonburi. I den gamle delen av Bangkok, der jeg aller helst ville bo, og der jeg ikke klarte å finne et eneste overnattingssted. Der ville jeg åpnet et lite hotell, eller kanskje et laid-back backpacker-sted.


Jeg ville bygget meg et hus i mørkt tre, med krumme tak for å sende de onde åndene, spøkelsene i skapene og alle de stinkende kuene tilbake dit de kom fra.


Les mer

Delvinner: Miss Nymo
Endelig var dagen her, vi skulle HOPPE FALLSKJERM! Det var en utrolig følelse å sveve fritt og det er umulig å beskrive hvordan det føltes så dere må prøve selv ;) Vi hoppet fra en høyde på 14800 fot (ca 4,5 km) og ca 10000 fot (3,5 km) fritt fall! Det er ca 1 minutt, og de sa at hastigheten ligger på rundt 200 km/t – ganske sykt!
Les mer

Delvinner: Lynvingen
Så har vi vært hjemme en stund,
her er det ikke bruk for britiske pund.

Vi har meget og mangt som skal gjøres;
jobbing og plikter som skal gjennomføres.

Men helgene disponerer vi,
da har vi nemlig fri!

Da prøver vi å gjøre så mye som mulig,
det er ikke tida til å ta det kuli.
Les mer

Tinas lille amerikareise
Fastfood er ikke bare for tjukke amerikanere. Det er også for oss som prøver å bli tjukke amerikanere. Texas er best i test på det området.
Les mer

Delvinner: Soletraveller
Den dag idag advares det mot asbeststøv og om du drar dit, oppfordres det til å ha bilvinduet igjen på dager med mye vind, samt unngå situasjoner som genererer støv. Byen er også fraværende på mange kart.
Les mer

Delvinner: Anita in Wonderland
På vei til Noah's Ark for snart fire uker siden så ble jeg fortalt et afrikansk ordtak: "Once the sand of Africa gets in your shoes, it will always lead you back". Og dette er utvilsomt sant!
Les mer

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.