Norges eldste stand-uper

- Jeg vil ikke ha en gammal gubbe med prostata og sure underbukser, sier GT-Sara (82).

29.11.06 12:11

(SIDE2): Tirsdag stod Gerd «GT-Sara» Thoreid på scenen på Latter på Aker Brygge. På Hedmarks-dialekt serverte hun vitser om dildoer, spøkte om mannfolk og dro viser med gitaren. Og etter publikumsresponsen å dømme falt 82-åringens historier i smak.

Holder seg ung
GT-Sara reiser rundt og underholder hver kveld, enten på en pub, for firmaer eller på julebord. Det er slik hun holder seg i form, mener hun og påpeker at legen sier hun lever som om hun var 70.

- Jeg lever og spiser sunt, men gjør ikke noe ekstra, sier GT-Sara og forteller at huden holder hun fin med en billigkrem fra Nille.

- Jeg forbereder meg aldri før jeg skal på scenen. Jeg dusjer, sminker meg og plukker med gitaren- det er alt. Energien får jeg nok fra å stå på scenen, jeg stråler med en gang og du glemmer deg selv. Jeg er der for publikum.

- Sexy stemme
Komikeren fikk navnet GT-Sara for mange år siden da hun var fast gjest i Store Studio som gikk på NRK radio. GT kommer fra en bil som går fort, forklarer GT-Sara, og siste del av navnet kommer fra at hun ble sammenlignet med den svenske skuespillerinnen og sangerinnen Zarah Leander.

- Det var en stor og flott sangerinne, men i dag begynner jeg å ligne mer på Sissel Kyrkjebø. Stemmen har blitt lysere med åra, litt pipete, det skjer med alle eldre mennesker, sier hun og humrer.

- I dag har jeg litt sexy stemme, litt hes!

Må ha kar
GT-Sara bor på Eidsvoll, men er opprinnelig fra Hamar. Når hun går på scenen forteller hun litt om seg selv, og historiene kommer deretter automatisk. Men livet sitt oppsummerer hun som en eneste lang jammer- før hun ler høyt.

- Jeg har hatt et turbulent liv og vært uheldig i ekteskap, sier hun alvorlig. Men GT-Sara slår raskt over til et smil igjen.

- Jeg vil ikke ha en gammal gubbe med prostata og sure underbukser, sier hun, men legger til:

- Jeg legger meg sjeldent når jeg ikke har noen kar å legge meg med!

GT-Sara er usikker på hvor lenge hun kommer til å holde på i underholdningsbransjen. Hun forteller at hun er fullsatt ut hele 2007. Hun hører godt og ser godt, så da er det imidlertid ikke noe vits i å gi seg ennå.

- Jeg er en lykkelig og glad dame, påpeker hun.

FÅ OVERSIKT OVER KOMMENDE SHOW: Penis og gjøgleri

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.