RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Norges første lydblad

Fagtidsskriftet Byggmesteren lanserer i dag en lydbladversjon på cd. Dermed kan alle som sliter med lesevansker, eller ikke er så glade i å lese, nå få en mulighet til å høre seg gjennom bladet.

- Vi lanserer lydbladet først og fremst fordi det er mange i byggenæringen som har lese- og skrivevansker i en eller annen grad. Men også en del andre som ikke er særlig glade i å lese, får en lettere tilgang til fagtidsskriftets artikler med lydblad på cd, sier ansvarlig redaktør Per Bjørn Lotherington.

Oppdatert
Leder i Dysleksiforbunden hilser tiltaket velkommen.

- De fleste dyslektikere har stor glede av lydbøker. Når også fagtidsskrifter som Byggmesteren kommer i lydbokformat, vil det hjelpe mange med lese- og skrivevansker til å holde seg oppdatert i faglige spørsmål. Vi håper derfor at andre vil følge Byggmesterens eksempel, sier Marianne Grønner, generalsekretær i Dysleksiforbundet i Norge.

Byggmesterens lydbladversjon sendes ut med fagtidsskriftet, og blir tilbudt abonnentene mot et tillegg i abonnementsprisen på 100 kroner i året.

Mange med lesevansker
- Mange bygg- og tømrermestre sier at de har valgt et håndverk fordi de slet med å lese og skrive på skolen. Vi regner derfor med at en god del av våre medlemmer og andre i denne bransjen lettere vil kunne tilegne seg faglig informasjon når de kan høre Byggmesteren som lydblad, sier Kjetil Eriksen, formann i Norges Byggmesterforbund.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere