RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
VÅRE FAVORITTER: Side2 har plukket ut sine favoritter fra Oslo Fashion Week.
VÅRE FAVORITTER: Side2 har plukket ut sine favoritter fra Oslo Fashion Week. (Nettavisen)

Norges heteste designere

Sist oppdatert:
Over 30 designere viste sine høst- og vinterkolleksjoner i forrige uke. Se våre klare favoritter her!

(SIDE2): Side2s reportere fikk med seg så godt som samtlige visninger i moteuken, som viste siste kolleksjon lørdag kveld.

Les mer om mote her!

Merk deg disse!
I år var det mange debutanter på programmet, ti designerne viste sine kolleksjoner for første gang, der flere av designerne utmerket seg spesielt mener Side2. Vi falt for Soyaaulait, Pust, Morami, Sadoni Couture og Vips.

Utover de designerne som devuterte med visning under moteuken, har vi valgt ut de vi synes er de aller beste for høst- og vintersesongen 2008/2009.

Iselin Engan: Det er vanskelig å ikke like kjolene til designerspiren! Nytt fra forrige kolleksjon var de korte, vakre kjolene. I materialer som silke og chiffon, i lyse farger som hvitt, rosa og lilla er kjolene superfeminine.

iiS: Siv Elise Seland lager kjoler, jakker og boleroer med hovedtyngde på strikk. Søtt, feminint og nordisk gjør hennes kolleksjon svært brukervennlig om man skal på fest eller på hytta. Lange, tykke strikkejakker, boleroer, korte kjoler og kardiganer er hovedplaggene.

Morami: Glam, retro og gammelt håndverksarbeid er stikkord for Morami. Kolleksjon er bred med lange strikkekjole, discokjoler, jumpstuits og glitrende korte kjoler som skapt for fest. Designer er Siri Baumann Semb.

C. Øberg: En skikkelig leken og herlig kolleksjon for jenter med sans for mors klesskap fra 1950- og 60-tallet. Femtitallet er uten tvil tilbake for fullt for designer Caroline Øberg. Hovedplaggene er knelange kjoler, skjørt og trenchcoat - alt i klassiske farger og snitt ensbetydende med de glade tiårene. Nydelig, Caroline!

Leila Hafzi: Økologisk produsert og etisk korrekt fra designer Leila Hafzi også i år. Utrolig vakre kjoler i sterk fargepalett fra grønt, gult til blått, og en kjole i regnbuens farger.

PUST: 1940- og 50-tall står sterkt i retrokolleksjonen til designer Bess Retro. Klærne er redesignet til funky, feminine antrekk, og de er selvsagt produsert miljøvennlig. Bikinier, regnjakker, korsetter, korte kjoler og bukser med ekstremt høyt liv i duse farger utgjorde den lekne detaljer. Klærne har teknisk varme stoffer over partier på kroppen som er sentrale for pusten - derav navnet «Pust».

Moods of Norway: Simen Staalnacke og Peder Børresen gjør aldri noe halvveis, og det gjaldt denne moteuken også. Kolleksjonen på herresiden er skikkelig kul med flere dresser, gensere og jakker, mens det på kvinnesiden ble en smule bertete. Her lukter det after ski over hele linja, og det passer fint i Vinter-Norge. Gutta kan kunsten å åpne butikk, feire bursdag og få i gang et forrykende sceneshow!

Vera & William: Undertøysmerket med lang fartstid og vanedannende ullprodukter. Visningen fant sted i en Jakobskirken i hovedstaden, og det ble det ganske sakral stemning med sigøynermusikk, hard rock og selvsagt undertøy som lover å holde deg varm. Angora, silke, kashmir og merinoull designes av Anne Cecilie Rinde om til vakkert, nostalgisk undertøy. Alle plaggene er miljøvennlig også.

Sadoni Couture: Nydelige, lange aftenkjoler som kan kle opp en prinsesse. Sadoni har designet kjoler i over fem år, men viste for første gang på moteuken i Oslo. Detaljrike utsmykninger preger de flagrende kjolene - selvsagt matchet med overdådige hatter for anledningen. Ganske enkelt et vakkert syn! Designere er Trude og Hamid Sadoni.

Soyaaulait: De to kvinnene Kari Søreide og Luo Ying, som står bak merket fikk årets debutantpris for sin lekne, retroinspirerte kolleksjon. Klærne preges av mye detaljer av korsting og broderi, duse farger i lilla, beige og rødt med innslag av kraftigere blåtoner og grønt.

Batlak & Selvig: Herlig designerduo bestående av Charlie Selvig og Admir Batlak som tok med seg Nåløyet hjem fra visningen. Innovativt design med detaljer utenom det vanlige er stikkord for de unge, fremadstormende designerne.

Undorn: Desinger Karina Kjenner Titze viste en av de beste kolleksjonene under vinterhalvårets moteuke. Kolleksjonen har fått navnet «Caviar & Bitches» og det ble litt «krangling» på catwalken. Fargepaletten er kamelfarget, brun og smaragdgrønn, snittene er stramme og feminine på kjolene, jakkene og buksene.

Vips: Hvordan vise vesker på catwalken? Vel, Vipsjentene løste problemet! Store vesker, byvesker og reisevesker, samt sko og en egen herrekolleksjon ble viste på moteuken.

  • Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere