*Nettavisen* Nyheter.

Norges høyeste badetemperatur?

Andreas Lensberg 13 år fra Sandefjord, Jonas Andre Johansen 12 år fra Tønsberg, Emilie Larsen 10 år fra Ramnes og Kaja Sørensen 12 år fra Ramnes. Foto: Joachim Hellenes

Her var det 21 grader i vannet lørdag kveld.

Meløstranda ved Åsrumvannet nord for Larvik kunne skilte med en badetemperatur på 21 grader klokken 19 lørdag kveld, skriver Østlands-Posten.

- Utrolig deilig. Vi har badet i flere timer i dag. Sjeldent det er så varmt i vannet her som nå, og det må vi bare nyte, sier Andreas Lensberg 13 år fra Sandefjord, Jonas Andre Johansen 12 år fra Tønsberg, Emilie Larsen 10 år fra Ramnes og Kaja Sørensen 12 år fra Ramnes.

Klikk på bildet for å forstørre.

Barna synes det var deilig å bade i sjøen på lørdag. Foto: Joachim Hellenes

De fire tilbringer helgen på campingplassen ved Meløstranda, og fikk oppleve en lørdag i mai som minnet mer om en feriedag i juli.

- Det har vært mange her i hele dag, og mange i vannet. Nydelig, sier de fire til Østlands-Posten.

Sjekk været på Nettavisens værblogg her.

Sjeldent tidlig

Sommervarmen de siste dagene har gjort at vannet ved Meløstranda i Åsrumvannet, som ligger i Hedrum nord for Larvik, har steget mer enn vanlig på denne tiden av året.

- Så varmt har ikke jeg opplevd vannet her i mai på de ti årene jeg har vært her, sier Terje Jørgensen som er driver av kiosken på den populære stranda.

- Åsrumvannet er kjent for å ha høye badetemperaturer. I 2009 hadde vi trolig Norges høyeste badetemperatur med 27 grader, og i fjor nådde vi 25 grader. Men det var i juli. At det er 21 grader 24. mai må være helt spesielt, sier han.

Mange badende

Jørgensen forteller at folk har strømmet til stedet, som også har en stor campingplass, i hele dag.

- Mange har benyttet sjansen til å få seg et bad i dag. Vi venter stort innrykk også søndag forteller Jørgensen.

Åsrumvannet ligger rett ved Numedalslågen noen kilometer nord for Larvik, cirka sju meter over havet og har en dybde på 18 meter.

Les flere saker fra Østlands-Posten her.

Klikk på bildet for å forstørre.

Fra Meløstranda sommeren 2013. Foto: Bjørn-Tore Sandbrekkene


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag