Gå til sidens hovedinnhold

Norges mest avslappende mesterskap

Snart begynner «NM i Slappa»

Har du fått slappet av og nytt livet i sommer? Da er du antagelig topptrent og klar for årets mest avslappende NM.

Nå arrangeres et norgesmesterskap der den beste oppladningen er en god og lang sommerferie.

I slutten av august går nemlig «NM i Slappa» av stabelen for 6. året på rad.

Pausen glemmes på arbeidplassen
Du får servert en kopp kaffe ved påmelding, og når du føler deg ekstra avslappet kan du legge deg ned i en av de behagelige konkurransehengekøyene.

Vinneren er den som kan oppnå lavest gjennomsnittspuls i løpet av fem minutter, mens man får pulsen målt av en sykepleier.

- Vi har fått flere klager fra deltakere som sier de har problemer med å holde pulsen nede dersom sykepleierne er ekstra flotte, ler daglig leder i Norsk Kaffeinformasjon Marit Lynes.

Mens mange kanskje sliter med å få opp tempoet etter sommerferien, viser flere undersøkelser at kaffepauser øker effektiviteten på arbeidsplassen.

Viktig med restitusjon
- Mange nordmenn har en stressende livsstil. Restitusjon er viktig. I OL ser du jo at utøverne påpeker at vinneroppskriften har vært å finne balansen mellom trening og hvile. I arbeidslivet blir pausen gjerne glemt, sier Lynes, som selv slappet av da Nettavisen tok kontakt søndag kveld.

NM-turneen starter i Skien 25. august på festivalen Mersmak. Deretter går den videre til Bergen 28. august og til Trondheim 30. august, før det blir stor finale i Oslo lørdag 1. september.

Deltakelse i mesterskapet krever ikke mer anstrengelse enn at man møter opp.

Bare å møte opp
- Vi har tidligere prøvd med forhåndspåmelding, men siden hele poenget er avslapping, så nøyer vi oss med å si at folk bare kan møte opp og delta, opplyser Lynes.

Vinneren får ett års forbruk av kaffe, en trakter og en forgylt kaffepokal.

Ifølge Lynes, er det flere som bruker yoga for å få hvilepulsen ned, og erfaringsmessig er det gjerne folk som er godt trent som gjør det best i avslapping, og flere fridykkere har oppnådd imponerende resultater i konkurransen.

Kaffe reduserer hjertesvikt
Per Fugelli, professor i sosialmedisin, har uttalt til nettstedet kaffe.no at han tror kaffe har store helsebringende virkninger som sosialt næringsmiddel.

- Mennesket trenger næring i betydningen livskvalitet, i betydningen av å slappe av og i betydningen av samvær.

Det er også gode helsemessige gevinster ved å drikke kaffe. En ny kaffeanalyseundersøkelse som er publisert i tidsskriftet Circulation Heart Failure viser at kaffe i moderate mengder reduserer risikoen for hjertesvikt vesentlig.

Reklame

Supertilbud: Nå kan du få gratis strøm til februar