*Nettavisen* Nyheter.

Norges mest populære spill

Foto: (Activision)

Hva tror du nordmenn har kjøpt mest av i år?

27.04.09 13:37

(Spill): Spill til PC og konsoll går unna til tross for en noe ustabil norsk økonomi. Nå er salgstallene for det første kvartalet i 2009 klare, skriver bransjebladet Faro Journalen - og der finner vi en aldri så liten overraskelse.

Til tross for at Wii-spillet «Littlest Pet Shop» fikk en blødende anmeldelse av Spillmagasinet og de fleste andre medier, går foreldre bananas for spillet på Nintendo DS. Stort og kjent merkevare er tilsynelatende mer tungtveiende argumenter enn ekspertenes vurderinger, og spillet havner på andreplass over de mest solgte spillene, uansett format.

Det samme gjelder for et annet av Electronic Arts storspill. «Need for Speed Undercover» har fått slakt over hele den vestlige verden, men selger likevel til en fjerdeplass på multiformatlista.

Musikkspillet «Guitar Hero: World Tour» er imidlertid Norges mest populære målt i salgstall de tre første månedene av året. Spillet topper også lista over alle spill solgt til Xbox 360. På PS3 når spillet bare femteplass mens «FIFA 09» ligger på topp, etterfulgt av «Killzone 2» og «Need for Speed: Undercover». «FIFA 09» er dessuten det tredje mest solgte spillet på alle formater.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: (EA)

«Wii Fit» er bestselgeren på Wii, etterfulgt av «Super Mario Galaxy» og «Mario Kart Wii». «Guitar Hero: World Tour» finner vi først på fjerdeplass, etterfulgt av «Super Smash Bros. Brawl».

På PC er det fremdeles «World of Warcraft» som gjelder. «World of Warcraft: Wrath of the Lich King» danker ut «Empire: Total War» og «Football Manager 2009». En imponerende bragd for et spill som i originalversjonen første gang ble utgitt i 2005.

Her er listen over 20 mest solgt spillene første kvartal i 2009. Se oversikten over alle formatene på nettsiden til Faro Journalen.

 1. Guitar Hero World Tour
 2. Littlest Pet Shop
 3. Fifa 09
 4. Need For Speed Undercover
 5. Call of Duty 5: World at War
 6. Singstar Abba
 7. Skate 2
 8. New Super Mario Bros
 9. Killzone 2
 10. Wii Fit
 11. Resident Evil 5
 12. World of Warcraft: Wrath of the Lich King
 13. Fallout 3
 14. Empire: Total War
 15. Far Cry 2
 16. Football Manager 2009
 17. LEGO Batman: The Video Game
 18. The Lord of the Rings: Conquest
 19. Mario Kart DS
 20. Grand Theft Auto 4

På forsiden av Spillmagasinet finner du flere saker om spill.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.