Gå til sidens hovedinnhold

Norges minste skolegård

Ruseløkka skole har norges minste skolegård i forhold til antall elever. Nå vil Kjell M. Veivåg (V) ha byrådet på banen. Forslaget applauderes av FAU.

RUSELØKKA: Jeg har hørt at vi bare har en og en halv kvadratmeter hver å leke på i skolegården, sier syvendeklassingen Tora Fougner-Økland. Jeg gleder meg til de er ferdig med den, så får vi større plass å leke på. Vi har faktisk den minste skolegården i hele Oslo, fortsetter hun.

Landets minste skolegård

Tora har helt rett i at Ruseløkka skole har Oslos minste skolegård - det er faktisk en underdrivelse: Ruseløkka har landets minste uteareal i forhold til elevantall.

Skolegården er blitt enda mindre etter at skolen startet rehabilitering i skolegården etter en lekkasje, forteller FAU-leder Mie Skau Vedeler til Lokalavisen.

Hvordan skal ungene fra første til tiende klasse klare å fungere sammen på et så lite areal? spør FAU-lederen. Det sier seg selv at det er en stor interessekonflikt mellom en første- og en tiendeklassing, slår hun fast.

FAU har etter mye om og men, fått lovnad fra Undervisningsbygg om enkelte utbedringer i skolegården.

De eldre barna vil få en liten sittegruppe med tak over, samt at vi vil få noe beplantning og nye søppelkasser, forteller Vedeler.

Vil ha kompensasjon

Selv om foreldre og lærere forteller at barna i liten grad lar seg påvirke av de begrensede arealene, kan skolegården nå bli en byrådssak.

Vil byråden, i samarbeid med skolen, ta initiativ til at barna ved Ruseløkka skole får muligheter for mer allsidige uteaktiviteter enn det som i dag er mulig som følge av redusert uteareal, uten at dette blir en belastning på skolens driftsbudsjett? spør Kjell M. Veivåg (V), nestleder i kultur- og utdanningskomiteen. Ruseløkka er i utgangspunktet en skole med svært begrenset uteareal. Når dette arealet innskrenkes ytterligere og dette vedvarer over en lengre tidsperiode, er det naturlig å stille spørsmål ved om dette på en eller annen måte kan kompenseres, skriver han i en henvendelse til byrådet.

Rufus-kort

Veivåg foreslår blant annet at utvidet bruk av ordningen med Rufus-kort som en potensiell løsning på problemet. Rufus-kortene er et gunstig kollektivtilbud for skoleklasser; for 125 kroner kan klassene reise byen rundt i følge med lærer.

Om dette betyr at det blir lettere for klassene å bevege seg rundt, er dette forslaget bare positivt, men det må planlegges. Skolen ligger jo i nærhet til en rekke kulturinstitusjoner og friluftsområder, sier FAU-leder Vedeler, som tok opp Veivågs forslag på FAU-møtet forrige torsdag.

Reklame

United-legenden håper Solskjær henter Haaland til Old Trafford