*Nettavisen* Nyheter.

Norges morsomste menn

I kveld er det sesongpremiere på «Uti vår hage 2» med Harald Eia, Bård Tufte Johansen og Atle Antonsen. Side2s smeller til med terningkast seks.

Uti vår hage 2. Av og med: Harald Eia, Bård Tufte Johansen, Atle Antonsen

Klikk på bildet for å forstørre.

Harald Eia, Bård Tufte Johansen og Atle Antonsen er tilbake med en ny sesong av «Uti vår hage». Fansen kan glede seg til syv nye novellefilmer fra tre av Norges morsomste menn.

Hvorvidt du synes dette er blant Norges morsomste menn, er selvsagt en smakssak. Hvis du i utgangspunktet ikke liker guttas tulledialekter, karikering av samfunnsgrupper og leking med sminke og parykker, er ikke dette programserien for deg.

Hvis du derimot er fan av Eia, Johansen og Antonsen, har du all grunn til å holde deg i sofaen på torsdagene fremover.

Uansett hvilken holdning du har til trekløveret, bør du se første episode. Dette er noe helt annet enn talkshowene vi er vant til å se dem i. Her har gjengen jobbet hardt for å lage gode novellefilmer med en rød tråd. Og det har de absolutt fått til.

I første episode møter vi en homofil mann som blir lei av sitt rutinepregede liv. Han bryter med hverdagen og innleder et forhold til den svenske skuespillerinnen Maria.

Episoden viser også to muslimske ekstremister som planlegger en terroraksjon i Oslo Sentrum - en plan som ikke går helt som de ønsker.

Det er ikke til å nekte for at forventningene er høye etter den første sesongen av «Uti vår hage». Heldigvis innfris forventningene, og dette ser ut til å kunne bli like bra og morsomt som forrige gang.

Humoren holder samme nivå som vi er vant til å se fra denne gjengen. Her er både samfunnskritisk humor om terrorisme og fordommer og enklere humor om svensk visesang og norsk film.

Aller morsomst er imidlertid scenene som bryter med det normale. Som når det homofile paret står sammen foran oppvaskbenken og vasker sexleketøyet sitt. Eller når den muslimske ekstremisten påpeker at han slett ikke er integrert: «Vi er som Tusten til Tarjei Vesaas, så fremmede er vi».

I tillegg til en underholdende handling og variert humor, er episoden også pen å se på. Filmingen er gjort på en svært god måte som gjør at selv de små sketsjene innimellom virker langt proffere enn de fleste andre norske humorprogrammer.

«Uti vår hage 2» har ikke den samme folkelige humoren som for eksempel «Team Antonsen» hadde. Men det er slett ikke negativt. På samme måte som første sesong, har de klart å lage TV som er mer enn «bare» humor.

Dersom de andre novellefilmene er like gode som den første, vil dette bli like bra som den første «Uti vår hage»-sesongen. Fansen vil elske det, og antakeligvis vil også alle andre få flere gode lattere av serien.

«Uti vår hage 2» ser du på NRK1 torsdager klokken 22.30.

Mer om serien: Se Antonsens dialektangrep

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.