*Nettavisen* Nyheter.

Norges nye superstjerne?

Norske Anine Stang (23) håper å nå helt til topps i den amerikanske konkurransen «Rockstar».

01.10.08 11:57

(BiipMag): Oslo-jenta Anine Victoria Stang, alias Anina, har en drøm om å leve av musikken sin. Nå kjemper hun mot et drøss andre amerikanske rockeband om å komme til finalen i konkurransen «Rockstar», som arrangeres av en av Los Angeles' kuleste radiostasjoner.

-Måtte kaste meg rundt
For å få delta i konkurransen måtte Anine spille inn og produsere en musikkvideo på under en uke. Resultatet kan du se på radiokanalens nettside.
Avstemningen pågår til fredag. De bandene som får flest stemmer kommer til runde to:
- Å vinne den konkurransen vil bety mye for meg. Det er en pengepremie på 25.000 dollar, musikkutstyr for 5000 dollar, platekontrakt med MySpace records, etc. Radiostasjonen som holder konkurransen har gitt uttrykk for at de har veldig tro på en av låtene mine, så jeg måtte kaste meg rundt og få laget en video til den låten, selv om jeg ikke hadde en ordentlig produsert versjon av den, kun et live konsertopptak, forteller Anine til BiipMag.

Se Anines musikkvideo nederst i artikkelen!

Klikk på bildet for å forstørre.

Vil på turné
- Bare det å komme seg til finalen er jo en seier i seg selv, for da får man vist seg fram for utrolig mange viktige bransjefolk. Om jeg vinner, kan jeg bruke pengene på å komme meg på turné med et stort band. Det koster utrolig mye penger å være på turné, men det er så viktig å komme seg ut på veien, og få vist seg fram, for å bygge opp en fanbase, sier Anine videre.

Tidlig talent
Anine har helt siden hun var liten vært svært målbevisst, og visste allerede da hun var elleve år gammel at hun ville bli popstjerne:
- Jeg har sunget hele livet, men jeg skrev vel min første låt, eller forsøk på en låt da jeg var rundt 11 år. Den var ikke så veldig mye å skryte av, men jeg fant ut av at det var noe jeg likte å gjøre, så jeg forsatte; og sakte, men sikkert utviklet jeg meg, forteller Anine til BiipMag.

Flyttet til Hollywood
Oslo-jenta ville ikke gi opp artistdrømmen og bestemte seg derfor for å flytte til Hollywood for å satse for fullt der:
- Jeg flyttet til LA i 2007. Jeg valgte å dra til Los Angeles fordi det er musikkverdens «hovedstad» for den sjangeren jeg driver med, sier Anine.

Pop eller rock?
Anine forteller til BiipMag at hun synes det er vanskelig å plassere musikken sin i en type sjanger:
- Jeg synes det er utrolig vanskelig å plassere musikken min i en bås, for musikk er så personlig, og det noen synes er rock, er pop for andre. Jeg har hatt mange diskusjoner med folk i bransjen her borte om det er pop eller rock. Det er vel en form for pop/rock. Man kan kanskje kalle det kommersiell rock? Folk får gå inn og høre på MySpace, og fortelle meg hva slags sjanger de synes det er, sier Anine til BiipMag.

Sjekk ut Anines musikk på hennes MySpace-side

- Holder du på med å spille inn album for tiden?
- Ja, det ser ut til at jeg går i studio med favorittprodusenten min i oktober, og gjør en EP. Vi holder fortsatt på med kontrakter og sånn, så jeg vil ikke si hvem det er før det er helt 110 prosent sikkert, sier hun hemmelighetsfullt.

Den store drømmen
Anina skriver sine egne melodier og sanger og håper hun kan holde på med musikk lenge:
- Den store drømmen er jo å kunne leve av musikken. At jeg klarer å lage noe som folk vil ha, og som varer, slik at jeg kan fortsette i mange år.

Her kan du se og høre Anines video «Made in Hollywood»:

HTML EMBED

Synes du musikken var bra? Da kan du stemme på Anine og lese mer om «Rockstar» her

SISTE FRA BIIPMAG:
Mer sex og singelliv
Høydepunkt å disse kjendiser
Forelsket i kvinnelig stripper
Høstnyheter fra Puma
Julia Roberts' rampete niese

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.