Norges nye sykkelelite

Norges mest talentfulle syklister var samlet på Olympiatoppen. procycling.no tok en prat med noen av de.

Norges mest lovende syklister var i helgen samlet på Olympiatoppen i Oslo på en treningsleir i regi av Norges Cykleforbund. De 36 syklistene var i aldersgruppen 17-19 år, altså juniorer og førsteårsseniorer.

Programmet bestod ifølge NCFs hjemmesider av fysiologiske tester, teknikkanalyse, basistrening, langrennstrening, kostholdsforedrag og teambuildingaktiviteter.

Blant deltagerne var fjorårets juniornorgesmester på tempo Phan Åge Haugård og bestemann fra junior-VM på landevei Kristian Dyrnes.

- Det var fra torsdag til søndag. Vi gikk en langtur og hadde fire økter på langrenn. Vi gjennomførte noen tester, V02, terskelwatt og en teknikktest hvor vi fikk vite hvor rundt tråkket vårt var og hvor dødpunktene i tråkket var, så det var interessant, forteller Dyrnes til procycling.no.

LES OGSÅ: Norsk tiendeplass i junior-vm

Dyrnes gjennomførte tester mens de andre deltagerne gikk langtur på ski med Sky-rytterne Edvald Boasson Hagen, Kurt Asle Arvesen og Lars Petter Nordhaug.

- De hadde hatt det bra og fikk snakke litt med de. Det er fint og veldig inspirerende for oss, sier tiendemannen fra fjorårets verdensmesterksap for juniorer.

Vanskelig sesong
Det er ikke lett å ta steget fra junior til senior. I fjor viste Håvard Blikra og Bjørn Tore Hoem at man kan imponere fra første stund som senior. I år sykler de for henholdsvis Sparebanken Vest-Ridley og Plussbank-Cervélo. Haugård er meget positiv angående 1992-årgangens første sesong som seniorer.

- Jeg tror vi kan være veldig bra. De gutta som var med til VM, Dyrnes og Bystrøm, også Galta. De er veldig gode på det de kan, fellesstarter, så jeg tror de kan hevde seg ganske bra. Jeg tror de kan gjøre det bra, hvis de kommer seg til internasjonale mesterskap for U23 tror jeg det er noen 19-åringer som kan gjøre det veldig bra, forteller Haugård til procycling.no.

Diskuter sykling i vårt nye forum!

Dyrnes er litt mer forsiktig i sine spådommer.

- Det er alltid vanskelig å spå. Men vi er en god gjeng som kommer opp nå. Vi har vist på juniorlandslaget at vi har god bredde, hvis den ene ikke har dagen så har den andre dagen, sier Sandnes-syklisten.

Fortsetter satsingen
Haugård viste frem sine gode tempoegenskaper ved flere anledninger i løpet av fjorårssesongen. Han skal fortsette temposatsingen i år.

LES OGSÅ: Slettet 30 år gammel rekord

- Det er mange utfordringer med å være førsteårssenior, først og fremst er det å takle distansen på fellesstartene. Så er det å få fremgang på tempo og beholde de kvalitetene jeg har der og kjøre for kapteinene på det nye laget (Haugård har skiftet klubb fra Frøy til Asker).

Stian Saugstad (Ringeriks-Kraft) tok i fjor bronse på tempoen i norgesmesterskapet. Saugstad var da førsteårssenior, muligheten er der altså.

- Jeg har noen mål i NM også. Det er vanskelig å spå plasseringsmessig, jeg må bare gjøre det jeg kan så får vi se hvordan det går. Er jeg heldig blir jeg tatt ut til noen internasjonale ritt også, sier Haugård.

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg oss på Facebook og Twitter!

HTML EMBED

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.