RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Norges-skeptiker gir en anbefaling

Sist oppdatert:
Lars Lindgren i analysefirmaet Ritamm tror aksjemarkedet er nær en topp, men finner en anbefaling innen energisektoren
Lars Lindgren, som med bakgrunn fra finansselskaper som Norse, Fondspartner og Boston Asset Management, er i ferd med å etablere et nytt analysehus under navnet Ritamm, er ute med nye oppdateringer.

Han, som iMarkedet har skrevet før, inntatt en meget skeptisk holdning til Oslo Børs, og har satt sammen en portefølje med bare én kjøpskandidat, gullselskapet IGE. Resten består en en salgsopsjon på OBX, samt en rekke salgskandidater: Acta, Consorte, Eltek, Itera, Apptix, EDB Business Partner, Wicom og Telenor.

I en ny kommmentar skriver han at han fremdeles er av den oppfatning at vi er nær en topp i aksjemarkedet.

- Det viktigste er å følge utviklingen i USAs økonomi og aksjemarkedet i USA for tegn på en topp. Oslo Børs har en tendens til å fange opp dette en god stund etter at det har skjedd, skriver Lindgren, og viser til utviklingen i år 2000, da S&P 500-indeksen toppet ut 24. mars, mens Oslo Børs nådde toppen 15. september.

Lindgrens norske portefølje ble etablert 22. januar, og har til nå gitt en avkastning på 6,2 prosent, mens hovedindeksen i samme periode har falt 2,4 prosent.

En anbefaling

Men også en skeptiker finner edelstener.

Nå trekker Lindgren, som i stor grad følger internasjonale aksjer, frem det canadiske oljeselskapet Canadian Superior Energy.

Aksjen er notert på American Stock Exchange, og selskapet har en markedsverdi på 249 millioner dollar.

Selskapet jobber nå med et gassfelt i Nova Scotia-området. Lindgren tror aksjen umiddelbart vil gå fra 2,80 dollar til 10-12,50 dollar dersom selskapet finner gass i henhold til prognosene.

I motsatt falt ser han en nedside til 1,20-1,30 dollar hvis det ikke blir funn, da basert på kontanter og eksisterende produksjon.

Blir det funn tror han på videre oppside til 20-50 dollar på 12 til 18 måneders sikt, basert på spekulasjoner om flere funn, og mulig oppkjøp.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere