RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Norges største dopbeslag for retten

Narvik (NTB): Åtte personer møter tirsdag i Ofoten tingrett i Narvik tiltalt i det som beskrives som norgeshistoriens største dopbeslag.

De åtte er tiltalt for ulovlig fremstilling og forsøk på innføring av totalt 32 kilo med anabole steroider som de har importert fra Kina.

Stoffet skal i pulverform ha blitt smuglet til Norge via Sverige og deretter laget om til flytende dop i egne laboratorier, skriver Sunnmørsposten.

De åtte som er tiltalt i saken er i alderen 22 til 35 år, og en mann fra Herøy på Sunnmøre er av politiet pekt ut som en av to hovedmenn. En mann fra Ulstein, tre menn fra Tromsø, to menn fra Narvik og en kvinne fra Vestvågøy er også tiltalt i saken.

Sju av de tiltalte er tiltalt for grove dopingforbrytelser med en strafferamme på seks år. Etter at opprullingen av saken startet etter et beslag i Oslo i 2009, har også ti studenter og elever fra Narvik, Tromsø, Harstad, Trondheim og Sunnmøre blitt siktet for ulovlig innføring av pulveret, melder NRK.

- Seks av de åtte har innrømmet forholdet. Uenighetene går på mengdene. Tiltalen går på innføring eller forsøk på innføring av til sammen 32 kilo anabole steroider. Alt har ikke kommet inn i landet, sier aktor i saken, politiadvokat Steffen Ravnåsen ved Midtre Hålogaland politidistrikt. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere