RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Norges ukronede motedronning

(Getty)
Sist oppdatert:
Hanneli Mustaparta har kapret drømmejobben i motemetropolens smørøye.

(SIDE2): Den norske motebloggeren og modellen Hanneli Mustaparta hadde kanskje den mest sentrale plasseringen under tidenes største motevisning, som fant sted i New York denne uken.

27-åringen var nemlig plassert sammen med Vogues, Andre Leon Talley, og sammen ledet de CBS.com sitt direktesendte webstreaming av det mye omtalte moteshowet. Mustaparta og Talley snakket blant annet med en rekke kjendiser og designere i forkant av showet, og av bildene å dømme så det ut til at det hele var en morsom affære.

Se bilder fra moteshowet nederst i saken!

Moteekspert
Mustaparta, som også her hjemme blir hyllet for sine gode stilsans, så fantastisk ut i en lekker kjole med en noe spesiell form. Håret hadde hun samlet i en stram knute bak, og hun hadde bare noen få diskrete accessoirer. Man kan ikke unngå å legge merke til de neonfargede neglene, som skaper en fin kontrast til resten av antrekket.

Foruten å jobbe for Vogue.com, blogger Hanneli om gatemoten i New York , og hun blir ansett som en svært kunnskapsrik person når det kommer til mote og trender. Dette var nok også årsaken til at hun hadde kapret den prestigefyllte jobben, for etter hva Side2 kjenner til er det ingen andre enn CBS.com som får vise levende bilder fra selve motevisningen før fredag.

Viste høstmoten
Det er Fashion Nights Out, og redaktøren i amerikanske Vogue, Anna Wintour, som arrangerte visningen som har blitt hyllet fordi den åpner opp for at folk utenfor motebransjen skal kunne oppleve moteuken i New York, som for alvor setter i gang neste uke. Over 150 modeller gikk visningen, som i motsetning til de andre av moteukens moteshow, viste denne sesongens hotteste høstmote - slik Vogue tolker den.

Det var mange kjente modeller å se på catwalken. Både Naomi Campbell, Gisele Bundchen, Alessandra Amboriso, Adriana Lima, Chanel Iman og Karolina Kurkova var å se blant de langbente skjønnhetene. Også RnB artisten Pharell så ut til å kose seg, mens han fremførte en av sine låter mellom de vakre modellene.

«Gossip Girl»-jentenes kveld
Det var naturlig nok også mange kjendiser som hadde tatt turen til Lincoln Center denne kvelden. Blant de som fikk mest oppmerksomhet var «Gossip Girl»-jentene Blake Lively og Leighton Meester, som spiller henholdsvis Serena Van der Woodsen og Blair Waldorf i den populære serien. Mens Lively hadde valgt en feminin kjole fra Marchesa og svarte Loboutin sko, kom Meester i et noe mer vågalt antrekk. I en blå Vercace kjole som etterlot lite til fantasien, men hun nøytraliserte antrekket noe ved å kombinere kjolen med et par høye hæler fra Nicholas Kirkwood, samtidig som håret hang løst nedover skuldrene.

artikkelen fortsetter under bildet)

Moteuken er i gang
Også flere designere hadde tatt turen for å få med seg det omtalte showet. Både Diane von Furstenberg og Vera Wang var til stede, og de hyllet begge Vogue redaktør, Wintour, for å ha stelt i stand den noe uvanlige motevisningen.

Moteuken i New York er en av de mest omtalte motebegivenhetene i verden. Visningene starter torsdag denne uken, men det er ikke før neste uke de virkelig store motehusene viser fram sine siste kolleksjoner.

Her kan du se hele programmet.

SE BILDER FRA TIDENES STØRSTE MOTEVISNING HER:

3705 (Alle foto: Getty)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere