RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

NorgesGruppen får milliongebyr for oppkjøp av ICA Maxi

Oslo (NTB): Konkurransetilsynet har ilagt NorgesGruppen et gebyr på 25 millioner kroner for brudd på konkurranseloven da konsernet sikret seg kontroll over store deler av ICA Maxi.

Konkurransetilsynet mener NorgesGruppen brøt gjennomføringsforbudet i konkurranseloven da dagligvarekonsernet overtok leiekontraktene til 13 tidligere ICA Maxi-lokaler sommeren 2012.

Transaksjonen var meldepliktig til Konkurransetilsynet, men NorgesGruppen gjennomførte likevel transaksjonen uten å få den klarert først, fastslår konkurransedirektør Christine Meyer.

- NorgesGruppen var klar over at dette kunne være et brudd på gjennomføringsforbudet, men valgte likevel å gjennomføre transaksjonen. For at gebyret skal ha tilstrekkelig preventiv effekt, og dermed bidra til en effektiv fusjonskontroll i Norge, har vi reagert med et betydelig gebyr, sier hun.

Konkurransetilsynet mener overtakelsen av leiekontrakter i realiteten var et oppkjøp av deler av ICA Maxi.

NorgesGruppen mener på sin side at overtakelsen av leieforholdene ikke er kjøp av bedrift og dermed ikke meldepliktig. Konsernet har nå mulighet til å bringe saken for retten. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere