*Nettavisen* Nyheter.

Norgeshistoriens nest største hasjbeslag

Foto: Østlandsposten/Tollvesenet

750 000 brukerdoser med en gateverdi på omlag 75 millioner kroner.

26.10.11 22:43

En utenlandskregistrert trailer ble tatt ut til kontroll da Superspeed-ferga fra Hirtshals ankom Larvik i to-tiden natt til søndag 23. oktober.

En grundigere tollkontroll av traileren viste avvik i lasten og tollerne avdekket pappesker som totalt inneholdt 560 kilo hasj, skriver Østlandsposten .

Vestfold politidistrikt ble varslet om tollbeslaget og overtok rutinemessig den videre etterforskningen av saken. Det opplyser Tollvesenet på sin hjemmeside.

- Hasjbeslaget er resultatet av dyktige tjenestemenn og godt tollerhåndverk, sier kontorsjef Audun Rønningen ved kontrollkontoret i Sandefjord i en pressemelding.

- Beslaget utgjør cirka 750 000 brukerdoser med en gateverdi på omlag 75 millioner kroner. Dette beslaget viser igjen betydningen av Tollvesenets rolle som samfunnsbeskytter på grensen, sier toll- og avgiftsdirektør Bjørn Røse.

Med dette beslaget har Tollvesenet så langt i år beslaglagt 1,5 tonn hasj. Det er fire ganger så mye som i 2010, da tollerne beslagla 363 kilo hasj. Bare i oktober er det beslaglagt over 760 kilo, som er langt over det årlige gjennomsnittet, sier en fornøyd toll- og avgiftsdirektør.

Det største tollbeslaget av hasj noensinne i Norge er på 960 kilo og ble gjort i Flekkefjord i august 1998. Hasjpartiet var fraktet til Norge med båt. Inntil 23. oktober 2011 var det nest største tollbeslaget av hasj på 500 kilo. Hasjen var i en trailer som ble skannet på Svinesund i november 2004.

Les flere saker fra Østlandsposten her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.