RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Norgeshistoriens nest største hasjbeslag

Foto: Østlandsposten/Tollvesenet
Sist oppdatert:
750 000 brukerdoser med en gateverdi på omlag 75 millioner kroner.

En utenlandskregistrert trailer ble tatt ut til kontroll da Superspeed-ferga fra Hirtshals ankom Larvik i to-tiden natt til søndag 23. oktober.

En grundigere tollkontroll av traileren viste avvik i lasten og tollerne avdekket pappesker som totalt inneholdt 560 kilo hasj, skriver Østlandsposten .

Vestfold politidistrikt ble varslet om tollbeslaget og overtok rutinemessig den videre etterforskningen av saken. Det opplyser Tollvesenet på sin hjemmeside.

- Hasjbeslaget er resultatet av dyktige tjenestemenn og godt tollerhåndverk, sier kontorsjef Audun Rønningen ved kontrollkontoret i Sandefjord i en pressemelding.

- Beslaget utgjør cirka 750 000 brukerdoser med en gateverdi på omlag 75 millioner kroner. Dette beslaget viser igjen betydningen av Tollvesenets rolle som samfunnsbeskytter på grensen, sier toll- og avgiftsdirektør Bjørn Røse.

Med dette beslaget har Tollvesenet så langt i år beslaglagt 1,5 tonn hasj. Det er fire ganger så mye som i 2010, da tollerne beslagla 363 kilo hasj. Bare i oktober er det beslaglagt over 760 kilo, som er langt over det årlige gjennomsnittet, sier en fornøyd toll- og avgiftsdirektør.

Det største tollbeslaget av hasj noensinne i Norge er på 960 kilo og ble gjort i Flekkefjord i august 1998. Hasjpartiet var fraktet til Norge med båt. Inntil 23. oktober 2011 var det nest største tollbeslaget av hasj på 500 kilo. Hasjen var i en trailer som ble skannet på Svinesund i november 2004.

Les flere saker fra Østlandsposten her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere